Directeur RVZ: Mijn eerste twee maanden

voorzitter-hamerNa mijn eerste twee maanden – sinds 1 november jl. – als nieuwe algemeen secretaris / directeur van de RVZ heb ik nog sterker dan ik al hoopte en verwachtte een positieve indruk van de sfeer bij en de kwaliteit van de constructief-kritische raadsleden en medewerkers van de RVZ, inclusief het CEG.

Naast vele kennismakingsgesprekken vond ik ook de eerste werkbezoeken – aan Erasmus MC, UMC St. Radboud en CIZ – inspirerend. Hoogtepunten in de afgelopen twee maanden waren verder:

1. De RVZ Najaarsconferentie over ons GGZ-advies te Delft.

2. De Conferentie georganiseerd door Pharos en de RVZ `Gezondheid dichtbij, de Burger aan zet, over de migrant als klant in de zorg’ waar ik plenair werd geinterviewd door de directeur van Pharos, Monica van Berkum.

3. De eerste twee Raadsvergaderingen.

4. Het geweldige en zeer goed bezochte afscheidssymposium van Pieter Vos.

5. De aanbieding van het advies Regie aan de Poort op 7 december jl. aan staatssecretaris Martin van Rijn.

6. Een uitgebreide lunchbijeenkomst met alle medewerkers ter voorbereiding op de uitvoering van ons werkprogramma 2013, in het bijzonder onze werkconferentie. De projectmanagers en hun teamgenoten gaven allemaal prima, korte inleidingen en een prima gedachtewisseling volgde.

7. Interessante en belangwekkende gesprekken met o.a. Andre Rouvoet en Pieter Hasekamp (ZN), Joseph Figueras (WHO), Annemiek Goris en Margo Brouns (STG), Pauline Terwijn, Paul Habets en Patrick Edgar (Saxenburg groep, huisarts en Achmea over pilot regio Hardenberg), Casper van Ewijk (CPB).

Samen met u gaan we vast een boeiend en hopelijk mooi en gezond 2013 tegemoet waar ik zeer naar uitkijk. Ik hoop velen van u te ontmoeten, onder andere bij de werkconferentie ter gelegenheid van de start van ons werkprogramma 2013 op 7 februari a.s.
Bron: Nieuwsbank.nl