Orthopeed Amphia beloond voor uitmuntend werk

Array
yes lukken blij jaAnna Jaarprijs voor orthopeed Eygendaal
Op 8 februari 2013 ontvangt orthopeed Denise Eygendaal de Anna  jaar prijs voor haar uitmuntende wetenschappelijke werk en de bijbehorende opleidingsfuncties op het gebied van de elleboog. De prijs wordt sinds 1993 uitgereikt en is bestemd voor een actief en ervaren wetenschapper die biomedisch onderzoek doet naar het steun- en bewegingsstelsel. Denise Eygendaal: “Deze prijs is nog niet eerder aan een vrouwelijke orthopedisch chirurg uitgereikt. Ik ben hier enorm blij mee. Het is een erkenning voor het werk dat niet alleen ik, maar ook al mijn collega’s verzetten om de best mogelijke zorg aan patiënten te leveren.”
Denise Eygendaal is sinds 2000 orthopedisch chirurg. Al tijdens de opleiding tot orthopedisch chirurg raakte zij gefascineerd door het ellebooggewricht en startte een onderzoeksproject over instabiliteit van de elleboog, samen met de universiteit Leiden (LUMC) en de universiteit Århus (Denemarken). Datzelfde jaar promoveerde ze aan de Leidse Universiteit op mediale instabiliteit van het ellebooggewricht. Voor dit wetenschappelijke werk werd destijds de Mathijsen prijs toegekend. Geïnspireerd door dit proefschriften aangemoedigd door de toenemende stroom patiënten die door collega’s uit het land naar haar worden verwezen is ze een aantal onderzoeken naar het ellebooggewricht gestart. Denise schreef veelwetenschappelijke publicaties die zijn opgenomen in nationale en internationale wetenschappelijketijdschriften. Omdat de elleboog lange tijd een onderbelicht onderwerp was binnen de orthopedie heeftze bovendien veel energie gestoken in het opzetten van landelijke nascholing over de diagnostiek en de behandeling van aandoeningen rond de elleboog. Ze geeft cursussen en lezingen in binnen- enbuitenland en draagt bij aan leerboeken. Per jaar ziet Denise meer dan 800 patiënten verwezen door collega’s uit het land, waaronder veel (top)sporters.
Orthopedie in Amphia
De vakgroep orthopedie bestaat uit 14 orthopeden met ieder een eigen aandachtsgebied. Zij hebbenzich allemaal gespecialiseerd in één of meer aandoeningen, bijvoorbeeld aan de schouder, elleboog, pols,heup, knie, voet of enkel. Naast de orthopeden werken in Amphia nog 250 andere medisch specialisten.Samen met de 4.600 medewerkers en 300 vrijwilligers streven zij continu naar verbetering van kwaliteiten veiligheid van patiëntenzorg. Het Amphia Ziekenhuis is lid van de vereniging Samenwerkende
Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Dit betekent dat Amphia hooggespecialiseerde zorg kanverlenen en ’teaching hospital’ is voor medisch-specialistische opleidingen.
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen