RMC Groot Klimmendaal behaalt HKZ-certificaat

revalidatie30 januari, heeft Revalidatie Medisch Centrum Groot Klimmendaal officieel het HKZ-certificaat ontvangen uit handen van Petra van Mastrigt van Kiwa Nederland. Hiermee voldoet Groot Klimmendaal aan de kwaliteitsnormen die in het HKZ-certificatieschema voor de medisch specialistische revalidatie staan vermeld. Voor zowel cliënten, ketenpartners, verwijzers als zorgverzekeraars maakt het certificaat duidelijk dat Groot Klimmendaal kwalitatief goede en professionele revalidatie biedt en continu werkt aan het optimaliseren van haar kwaliteit. Het certificaat is drie jaar geldig en is van toepassing op alle locaties van RMC Groot Klimmendaal.

Erkenning voor hoogwaardige kwaliteit en professionaliteitHet auditteam van certificeringsinstelling Kiwa gaf haar complimenten aan alle deelnemers die met veel enthousiasme, draagkracht en betrokkenheid hebben deelgenomen aan de interviews. RMC Groot Klimmendaal is enorm trots op dit behaalde resultaat. “We zijn blij dat een onafhankelijke externe instantie heeft bevestigd dat we bij Groot Klimmendaal goede kwaliteit van zorg leveren”, aldus Ytje Jensma, bestuurder. “De certificatie is niet alleen een erkenning voor de hoogwaardige kwaliteit van onze revalidatiebehandeling, ook is het een erkenning voor de professionaliteit van al onze medewerkers, die dagelijks met grote betrokkenheid hun werk doen.”

 

Cliënt centraal in zorgprocessenHet HKZ-model is een kwaliteitsmanagementmodel dat speciaal is ontworpen voor zorg en welzijn en heeft als kenmerk dat de cliënt centraal staat in de zorgprocessen. Het model is ontwikkeld door aanbieders van zorg, verzekeraars en patiënten en het is gebaseerd op de ISO- normering. Het model is toepasbaar gemaakt voor de medisch specialistische revalidatiezorg en sinds 2009 kunnen de 24 revalidatiecentra zich volgens dit model laten certificeren. RMC Groot Klimmendaal heeft twee jaar hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de certificering.