Nieuwe Dementie Monitor overbrugt kenniskloof

Array

Vier zorginstellingen gaan over op de inzet van de Dementie Monitor.
Deze monitor is ontwikkeld door de maatschappelijke onderneming Ideon. Experts van Alzheimer Nederland, de Radboud Universiteit, VUmc, ZorgDNA en The Competence Group verleenden hun medewerking. De monitor maakt een einde aan de kenniskloof van zorgverleners rondom het thema dementie.

Persoonlijke opleiding
“Zorgvragers bestaan in toenemende mate uit mensen met dementie”,
meldt Tom van der Meulen van Ideon. “Dat vraagt van zorgverleners om specifieke kennis en vaardigheden. Helaas is het zowel voor de zorgverlener als het management vaak onduidelijk waar precies de kennisbehoefte ligt”.

dementieDe Dementie Monitor brengt de kennisbehoefte van verzorgenden exact in kaart. Bovendien geeft de monitor het management de middelen om hierop organisatiebreed in te spelen, zodat zij tot de best mogelijke zorgverlening voor mensen met dementie kan komen. De monitor werkt eenvoudig via internet en kan met een eigen login door iedere deelnemer worden ingezet. Meer informatie via de website van The Competence Group.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen