100.000e screening in OOGbus

Array

oogbus

v.l.n.r.: Mevrouw Van Zanten – Ruigrok, gastheer Eric Schwencke,         
Saskia Hilbrants (manager OOGbus), Wendy Otterspeer 

37.000 mensen zien niet goed
Op 12 februari jl. heeft de 100.000e screening in de OOGbus plaatsgevonden. Uit handen van Saskia Hilbrants, Manager OOGbus ontving mevrouw Van Zanten-Ruigrok een OOGbus-taart en bloemen. 37% van de inmiddels in de OOGbus gescreende mensen ziet niet goed en is doorverwezen via de eigen huisarts naar een oogarts (26%) of naar de lokale optiek (11%).

Mevrouw Van Zanten-Ruigrok: “Ik heb mijn bril inmiddels vier jaar en had het vermoeden dat ik slechter was gaan zien. Ik was daarom erg blij toen ik net als twee jaar geleden werd uitgenodigd om mijn ogen in de OOGbus te laten screenen. Nu blijkt uit het onderzoek door de optometrist dat mijn ogen inderdaad achteruit zijn gegaan en heb ik een doorverwijzing gekregen naar mijn eigen opticien. Ik ben blij verrast dat ik de 100.000e bezoeker van de OOGbus ben. Ik win meestal nooit iets!”

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen