Gouden Smiley voor TweeSteden ziekenhuis

doc_smiley2Het TweeSteden ziekenhuis kreeg op woensdag 13 februari de eerste Gouden Smiley van Stichting Kind en Ziekenhuis uitgereikt. De stichting roemt het ziekenhuis in haar rapportage om de gezinsgerichte zorg die geboden wordt en de aandacht en tijd die medewerkers hebben voor zieke kinderen en hun familie.

Directeur van de Stichting Kind & Ziekenhuis Hester Rippen legde tijdens een werkconferentie uit hoe het nieuwe keurmerk, de opvolger van de ‘oude’ Smiley, na een pilotperiode tot stand is gekomen en hoe ze ziekenhuizen ermee wil stimuleren hun zorg naar een hoger plan te tillen. 32 criteria bepalen uiteindelijk of een ziekenhuis een bronzen, zilveren of gouden Smiley mag voeren.

Wat de stichting betreft voldoet het TweeSteden ziekenhuis aan de criteria. Een woordvoerster het bestuur van K&Z lichtte de toekenning toe: “Het TweeSteden ziekenhuis organiseert de zorg rond het dagritme van het kind. Kind en ouders worden actief betrokken bij de behandeling en het personeel komt zeer enthousiast over.” Ook gaf ze aan waarin het ziekenhuis excelleert: “De voorlichtings- en voorbereidingsbijeenkomsten zijn zeer goed. Handpop Bas helpt moeilijke materie begrijpelijk te maken voor kinderen. “Dan zijn er nog de pedagogisch medewerkers die een kind volgen en ouders helpen bij de omgang met hun zieke kind en de medewerkers gastteam die speciaal geschoold zijn voor het werken op de kinderafdeling.”

Trots
De medewerkers van het TweeSteden ziekenhuis zijn uiteraard trots op dit mooie resultaat. Organisatorisch Manager Ben Snoeren: “Je hoopt dat je aan alle criteria voldoet, maar het blijft tot op het laatst spannend. Voor ons is deze toekenning een kroon op ons werk en op de inzet van alle betrokken medewerkers.

Pilot
Het TweeSteden ziekenhuis is één van de negen ziekenhuizen die meedeed aan deze landelijke pilot. Uiteindelijk hebben vijf ziekenhuizen de Gouden Smiley bemachtigd, namelijk het Emma Kinderziekenhuis, Jeroen Bosch ziekenhuis, Scheper ziekenhuis Emmen, Wilhelmina Kinderziekenhuis en het TweeSteden ziekenhuis.

Recente artikelen