Nieuwe directeur Hartstichting

Per 1 mei start Floris Italianer als nieuwe directeur van de Hartstichting. Hiermee volgt hij de huidige directeur Hans Stam op die met pensioen gaat.
Italianer over zijn benoeming: “Het is een uitdaging om de Hartstichting in een tijd waarin ontwikkeling in de wetenschap grote stappen voorwaarts maakt te begeleiden en te besturen. We gaan de strijd tegen hart- en vaatziekten intensiveren door nog meer in contact te staan met patiënten, vrijwilligers, (potentiële) donateurs, wetenschappers en preventie – of zorgprofessionals. Onze betrokkenheid in de strijd is wat ons allen verbindt. Er zijn 1 miljoen hart- en vaatpatiënten en het heeft dus een grote impact op onze samenleving. Met deze nieuwe inslag willen we de Hartstichting in deze sterk veranderende maatschappij een centrale plaats in laten nemen.”

Over Floris Italianer
Italianer (1959) studeerde Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en behaalde zijn doctoraalexamen Economics, Finance & Marketing aan de RSM Erasmus Universiteit. Hij werkte de afgelopen tien jaar in de gezondheidszorg waarbij hij onder meer zorginstellingen en medische specialisten adviseerde op het gebied van nieuwe activiteiten, financiering en groei. Hij was als directeur/bestuurder bij de stichting DBC-Onderhoud belast met het financieringssysteem van de Diagnose Behandeling Combinaties (DBC’s) in de zorg. Daarvoor was hij algemeen directeur van VisionClinics, een landelijk opererend netwerk van ooglaserklinieken. Verder is Floris Italianer bestuurslid van hospice Kajan, een organisatie die zich richt op een kwalitatief hoogwaardige zorg voor mensen in de laatste periode van hun leven.

hart-en-vaatziekten-200x183Vertrek Hans Stam
Hans Stam is directeur sinds 1 februari 2006. Hij heeft de Hartstichting die in 2014 50 jaar bestaat ontwikkeld tot een nationaal en internationaal toonaangevend fonds. De investeringen van de Hartstichting in wetenschappelijk onderzoek zijn onder zijn leiding flink verhoogd.

Ook heeft Hans Stam een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van het Cardio Vasculair Onderzoek in Nederland (CVON) en de intensieve samenwerking met de patiëntenvereniging De Hart&Vaatgroep.

bron: Hartstichting