Amphia organiseert informatiebijeenkomst Glaucoom

In het kader van de internationale glaucoom week van 11 tot en met 15 maart 2013 organiseert de afdeling Oogheelkunde van het Amphia Ziekenhuis op donderdag 14 maart 2013 een informatiebijeenkomst over Glaucoom. De informatiebijeenkomst start om 19.30 uur en is om 21.00 uur afgelopen. Naast een presentatie van dr. Thomas Colen, oogarts in het Amphia Ziekenhuis is er voldoende ruimte voor vragen. De bijeenkomst vindt plaats in de Gehoorzaal, locatie Langendijk in Breda. Mensen met glaucoom en andere belangstellenden die deze bijeenkomst willen bijwonen zijn van harte welkom. Inschrijven is niet nodig.

Glaucoom
Glaucoom is een chronische oogaandoening. In Nederland zijn naar schatting 300.000 glaucoompatiënten. Echter, bij slechts de helft is de diagnose bekend. De andere helft loopt dus met een vervelende oogziekte rond zonder daar weet van te hebben. Hoe glaucoom precies ontstaat is nog onbekend. Bij de meest voorkomende typen glaucoom speelt een verstoring van de afvoer van het kamerwater in het oog een rol. De verhoogde oogdruk die daardoor ontstaat, beschadigt de oogzenuw. Bij aanhoudende verhoogde oogdruk sterven de oogzenuwvezels geleidelijk af waardoor delen van het perifere gezichtsveld verdwijnen. Glaucoom kan echter ook ontstaan bij een normale oogdruk. Vroege opsporing van glaucoom is belangrijk; met een tijdige behandeling in een vroeg stadium kan de schade aan het gezichtsveld worden beperkt of de progressie ervan worden vertraagd. Onbehandeld glaucoom kan tot blindheid leiden.

amphia ziekenhuisOogheelkunde bij het Amphia Ziekenhuis
De afdeling Oogheelkunde van het Amphia Ziekenhuis houdt zich bezig met alle soorten oogziekten en oogafwijkingen, waarbij glaucoom een van de speerpunten is. Binnen het Amphia Ziekenhuis werken elf oogartsen. Die beheersen alle aspecten van het vak, maar hebben vaak ook een bepaald specialisme. Op de polikliniek Oogheelkunde werken naast oogartsen ook orthoptisten, optometristen, technisch oogheelkundige assistenten, arts-assistenten en co-assistenten.

bron: Amphia