Intensief programma grensoverschrijdende gezondheidszorg voor Europese studenten

Array

In maart 2013 volgen tien studenten van het Instituut voor Financieel Economisch Management van de Hanzehogeschool Groningen een bijzonder programma in Brugge (Belgie). Het gaat om het Intensive Programma Cross Border Healthcare en is geïnitieerd door Erasmus, het Europese mobiliteitsprogramma voor het hoger onderwijs, onderdeel van het Lifelong Learning Programme van de Europese Unie.

Het thema van het veertiendaagse programma is grensoverschrijdende gezondheidszorg. Er wordt gesproken over de behandeling van patiënten in een ander land dan het land van herkomst, de mobiliteit van artsen en verpleegkundigen en medische hulp en steun van een afstand (telemedicine).

studentenDe zes deelnemende partners zijn:

o Hogeschool West-Vlaanderen (Belgie)

o Vysoka skola ekonomie a managementu (Tjechie)

o Kauno Kolegija (Litouwen)

o Universitat de Girona (Spanje)

o Instituto Politecnico de Leiria (Portugal)

o Hanzehogeschool Groningen (Nederland)

 

Elke partner draagt zorg voor tien studenten en twee docenten met als vakgebieden gezondheidszorg, verpleegkunde, financien, bank- en verzekeringswezen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen