Ziekenhuizen Santeon wederom Topwerkgever

Array

De zes samenwerkende ziekenhuizen van Santeon zijn voor de vijfde achtereenvolgende keer uitgeroepen tot Topwerkgever. Het internationale onderzoeksbureau CRF heeft de namen van de Nederlandse bedrijven en instellingen bekend gemaakt die zich ‘Top Employer 2013’ mogen noemen. In 2013 zijn 54 bedrijven gecertificeerd als Top Employer Nederland 2013 en 9 als Top Employer Cure & Care. Het keurmerk is weggelegd voor organisaties met uitstekende arbeidsvoorwaarden, scholingsmogelijkheden en carrièrevooruitzichten.

CRF beoordeelde de bedrijven en instellingen op grond van de volgende criteria: primaire arbeidsvoorwaarden, secundaire arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden, training & ontwikkeling, carrièremogelijkheden en organisatiecultuur. santeonDe zes ziekenhuizen zijn afzonderlijk beoordeeld. De ziekenhuizen werken samen zowel op vakinhoudelijk gebied als op gebied van excellent werkgeverschap. Er werken totaal circa 21.500 mensen, die dag in dag uit hun uiterste best doen om de beste zorg aan hun patiënten te bieden. Samen leveren zij zo’n 10% van de Nederlandse ziekenhuiszorg. De huizen erkennen het belang van goed werkgeverschap en de positieve invloed die dit heeft op de zorgkwaliteit. “Uitdaging en sfeer. Dat zijn de belangrijkste aspecten in mijn werk”, aldus een van de verpleegkundigen die meegedaan heeft aan het onderzoek van CRF.

 

Santeon wordt gevormd door het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen, het Catharina Ziekenhuis Eindhoven, Martini Ziekenhuis Groningen, Medisch Spectrum Twente Enschede, het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis Amsterdam en het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein.

Paul Stevens, manager P&O van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis: “Het klinkt misschien vreemd, maar in het CWZ vinden we het niet goed genoeg als onze medewerkers tevreden zijn. Tevredenheid kan een statische ‘modus’ worden, terwijl we juist een actieve houding stimuleren waarbij plezier en prestatie hand in hand gaan. We zijn in de gelukkige omstandigheid dat we veel kwalitatief hoogwaardige kennis in huis hebben en volop betrokken, professionele medewerkers. Gezien de snelle ontwikkelingen in de zorg, en met name ook de veranderende wensen van de patiënt, dagen wij onze medewerkers continu uit om actief te werken aan verbetering van de zorg- en dienstverlening.” Hij verwoordt hiermee het uitgangspunt dat kenmerkend is voor de Santeon huizen.

 

De Santeon ziekenhuizen willen zich blijvend onderscheiden met goed werkgeverschap, om nu én in de toekomst medewerkers te behouden en talenten aan te trekken. Om die ambitie waar te kunnen maken, wordt structureel in medewerkers geïnvesteerd. De goede scores in het CRF-onderzoek bevestigen het succes van de inspanningen.

 

Voor meer informatie over Santeon en de scores van de zes ziekenhuizen: www.santeon.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen