Open Dag Beatrixoord op zaterdag 9 maart

Array

Beatrixoord vestigde zich in 1963 als tbc-centrum in Haren. Al snel daarna werden ook de eerste revalidatiepatiënten opgenomen. In 2013 viert Beatrixoord dat het 50 jaar specialistische tbc- en revalidatiezorg in Haren biedt. Daarom staan de deuren zaterdag 9 maart van 11 tot 16 uur voor iedereen open.

Veel te doen, te zien en te beleven
Bezoekers kunnen op de open dag ervaren hoe het is om met een beperking te leven. Ze kunnen een proefrit met de rolstoel maken, meedoen aan de handbike-clinic onder leiding van de paralympisch kampioen Jetze Plat, lopen met een beenprothese, een veter leren strikken met één hand, klimmen op de klimmuur en kennismaken met e-Health. De jonge dansers van de dansschool Lucia Marthas geven een voorstelling. ER zijn rolstoeldans workshops en de schoolband van de Mytylschool geeft een mini-concert. In de filmzaal draaien continue films, twee gaan 9 maart in première.

Hypermoderne nieuwbouw
Ook de hypermoderne en voor Europa unieke nieuwbouw voor het tbc-centrum, die de dag ervoor is geopend, kunnen bezoekers bezichtigen. De nieuwbouw is voorzien van de modernste technische snufjes zodat het patiënten een prettige leefomgeving en medewerkers een prettige en veilige werkomgeving biedt. Ook de eerste resultaten van de metamorfose die het bestaande gebouw van Beatrixoord op dit moment ondergaat zijn zichtbaar voor de bezoekers.

In gesprek
Er is veel informatie over alle revalidatiebehandelingen die het centrum biedt. Bezoekers hebben ruimschoots de gelegenheid in gesprek te gaan met medewerkers en zich te laten voorlichten over de verschillende vormen van vaak zeer succesvolle revalidatietrajecten voor chronische ziekten als diabetes, long- of hartproblemen, reuma, Parkinson, pijn of kanker. Ook kunnen zij vragen stellen over de mogelijkheden van revalidatie bij de zichtbare of onzichtbare gevolgen van een hersenbloeding of herseninfarct. Ook over de resultaten van revalidatie na een amputatie, dwarslaesie, handletsel en andere aandoeningen kunnen medewerkers alles vertellen.

bron: UMCG

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen