KidzCollege Maastricht weer van start!

Array

Hoe slim zijn robots nou eigenlijk? Wat kost het huis van je ouders? Wie mag er allemaal in Nederland wonen? Is Coca Cola lekkerder dan andere cola of maken we onszelf dat maar wijs? Hoe kan je lichaam je ziek maken? Deze en andere vragen worden beantwoord door Kidzcollege Maastricht, een initiatief van de Universiteit Maastricht. Basisscholen kunnen nu hun groep 8-ers inschrijven.

KidzCollege MTR Uiteenlopend en actueel
Dit jaar opent het Kidzcollege voor de zevende keer haar deuren voor kinderen uit groep 8 van basisscholen uit de regio. Het programma start op 3 april en eindigt op 19 juni 2013; de kindercolleges vinden op woensdagochtend plaats. De onderwerpen zijn zeer uiteenlopend en actueel: van hersenonderzoek, robotica en de macht van merken tot het voorspellen van ziektes en dialecten en taalcultuur. Op deze manier komen de kinderen op een begrijpelijke en boeiende manier in aanraking met wetenschap.

lastige-vragenProgramma
Het programma van Kidzcollege 2013 ziet er als volgt uit:
3 april 2013: Wie mag er in Nederland wonen?
10 april 2013: Wat merk je van een merk?
17 april 2013: Je DNA maakt je uniek… en ziek
15 mei 2013: Hersenkrakers
22 mei 2013: Slimme Robots
29 mei 2013: Kweekburgers
12 juni 2013: Wat kost het huis van je ouders?
19 juni 2013: Iedereen is een taaltalent.

Informatie
Meer informatie is beschikbaar op: www.kidzcollege.nl
Op de site kunnen kinderen zelf ‘wetenschapsvragen’ stellen, leuke links bekijken, hun mening over Kidzcollege geven via een poll, en ze kunnen lid worden van de Kidzcollege Facebook en Twitter. Docenten kunnen hier terecht voor meer informatie over Kidzcollege en de wijze van inschrijven.

bron: AZM

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen