155 medewerkers nog dit jaar ontslagen in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis

Dit jaar zullen 155 medewerkers van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse worden ontslagen. Komende week worden de betreffende medewerkers persoonlijk ingelicht.  Het ziekenhuis maakte vorige maand al bekend een fors deel van het personeel te moeten ontslaan. Reden hiervoor is de zorgelijke financiële situatie waarin het ziekenhuis verkeert. Het afgelopen jaar is het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in opspraak geraakt. Alle leden van het maatschap cardiologie van het ziekenhuis moesten in november vorige jaar hun werk neerleggen. Vandaag werd bekend dat cardioloog Sankatsing weer aan de slag mag. Na bestudering van een aantal patiëntendossiers kwam de inspectie tot de conclusie dat er op de afdeling cardiologie in 2010 mogelijk mensen overleden zijn door fouten van cardiologen.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen