Couveusezorg zoals ouders dat willen

Array

Afgelopen vrijdag is de afdeling Neonatologie van het UMC St Radboud voor hun uitstekende zorg beloond met een Kangoeroe-keurmerk. De Vereniging van Ouders van Couveusekinderen (VOC) heeft dit keurmerk geïntroduceerd voor neonatologieafdelingen die voldoen aan een aantal kwaliteitscriteria.

Het keurmerk is uitgereikt aan die neonatologieafdelingen die naast uitstekende medische en verpleegtechnische zorg ook oog hebben voor de specifieke wensen van de ouders. Onderzoek onder ouders van couveusekinderen heeft geleid tot dit keurmerk. Naast het UMC St Radboud hebben ook de afdelingen Neonatologie van het AMC Amsterdam, het CWZ Nijmegen en het Amphia Ziekenhuis Breda het keurmerk ontvangen.

bron: UMC St Radboud

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen