AZM en UM verder met coöperatief umc-model

Array

maastrichtHet academisch ziekenhuis Maastricht (azM) en de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht (UM) werken samen in het Maastricht Universitair Medisch Centrum (UMC+).

In de voorbije periode zijn de mogelijkheden besproken om tot een geintegreerd bestuurlijk model te komen. Intensieve besprekingen tussen de Raad van Bestuur azM, het College van Bestuur UM en hun Raden van Toezicht hebben geen allesomvattende uitkomst opgeleverd. UM en azM constateren dat het momenteel niet haalbaar is tot een bestuurlijke integratie te komen.

De operationele samenwerking van azM en FHML in het UMC+, het zogeheten cooeperatieve UMC-model, wordt versterkt doorgezet. Hiermee wordt recht gedaan aan de uitstekende samenwerking van zorgpersoneel, wetenschappers, overige medewerkers en studenten.

Beide besturen hebben de afgelopen jaren duidelijke stappen gezet in de strategische samenwerking, zoals de invoering van tweewekelijkse gezamenlijke bestuursvergaderingen, gemeenschappelijke strategiebijeenkomsten en de gezamenlijke activiteiten bij de doorontwikkeling van de Chemelot Campus en de Maastricht Health Campus. Deze inspanningen blijven op dezelfde positieve en constructieve wijze gehandhaafd.
Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen