CBb: oplossing NZa voor privacy patiënten goed

De oplossing die de NZa heeft ingevoerd om privacy van patiënten in de GGZ te borgen is goed. Dat oordeelt het College voor beroep (CBb). Het CBb heeft in haar oordeel de belangen van patiënten en behandelaars goed afgewogen. Het beroep van de Koepel van DBC-vrije praktijken (KDVP) tegen de NZa is dan ook ongegrond verklaard.

Diagnose-informatie op declaraties
De NZa vindt het vermelden van informatie op declaraties belangrijk voor patiënten, zorgaanbieders en verzekeraars. Daarmee is inzichtelijk welke zorg voor welke prijs wordt geleverd en is daarop controle mogelijk. Bij uitzondering, zoals privacy bezwaren, kan van de vermelding afgeweken worden. In de regeling ‘declaratiebepalingen DBC’s in de curatieve GGZ’ (NR/CU-524) is te lezen hoe deze uitzonderingsregeling werkt en welke voorwaarden daarvoor gelden.

Evaluatie
In 2013 evalueert de NZa de regeling, met onder andere de vertegenwoordigers van zorgaanbieders in de curatieve GGZ.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen