Best verkochte dementieboek geheel herzien

Array

dementie2-200x183Praktische tips voor familie, vrienden en verzorgenden
Van de week is de 7e druk verschenen van boek Had ik het maar geweten. Had ik het maar geweten is het eerste boek uit de reeks Moderne Dementiezorg van Kosmos Uitgevers en is inmiddels uitgegroeid tot het best verkochte boek en naslagwerk over dementie.

Van het tweede boek in de reeks is deze maand de 5e druk verschenen. Dat boek heet (Op)nieuw geleerd, oud gedaan en gaat helemaal over het lerende vermogen van mensen met dementie. In september 2013 verschijnt het derde boek in deze reeks. Dit nieuwe boek gaat voornamelijk over de psychologische en emotionele kanten van de omgang met dementie.

De herzieningen van Had ik het maar geweten betreffen ondermeer:

  • Het aantal praktische tips is van 96 naar 98 gegaan. Nieuw is ondermeer de tip, waarin wordt uitgelegd waarom mensen met dementie niet steeds gecorrigeerd moeten worden. Ook nieuw is een tip over het belang van openheid over de ziekte.
  • Er is veel meer aandacht voor de toegevoegde waarde van bewegen voor mensen met dementie.
  • De tip over de invloed van licht is uitgesplitst in twee tips. De tweede tip rond licht gaat over de bewaking van het dag-nacht-ritme.
  • Diverse tips over moderne hulpmiddelen zijn geactualiseerd. Zo is de tip over geautomatiseerde pillendozen fors uitgebreid met informatie over de nieuwe dispensers die te gebruiken zijn als de medicatie verspreid wordt via Baxterrollen.
  • Ook de tip over de terughoudendheid met de inzet van verhoogde toiletpotten in geval van dementie is uitgebreid.
  • Er is informatie toegevoegd over het gebruik van tabletcomputers door mensen met dementie.
  • De oude tekst over dagopvang is geheel vervangen door een nieuwe geactualiseerde versie.
  • De in het boek opgenomen lijsten met interessante boeken en websites zijn geheel geactualiseerd.

Het boek Had ik het maar geweten is verkrijgbaar in de boekhandel en via internet. Bij het boek hoort een speciale website, www.hadikhetmaargeweten.nl, met meer informatie zoals voorbeeldpagina’s en recensies. Via deze site is het boek ook bij de schrijvers zelf te bestellen.

Had ik het maar geweten
Auteur: Ruud Dirkse
Prijs: € 22,95
ISBN: 9789021546483
Kosmos Uitgevers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen