Petitie Handen af van de homeopathie 50.000 handtekeningen

Array

homeopathieWij leven in een tijd van toenemende overheidscontrole; dit leidt tot meer en meer regels. De eigen verantwoordelijkheid van mensen wordt hierdoor steeds meer ingeperkt. In maart 2013 is de stichting Voor Vrije Keuze opgericht. Voor Vrije Keuze zet zich in voor de bevordering van het recht op vrije keuze en het recht op eigen verantwoordelijkheid van kinderen, jongeren en volwassenen. Voor Vrije Keuze zet zich in voor verschillende doelen.

Campagne
Op dit moment voert Voor Vrije Keuze campagne voor het behoud van informatie over homeopathische zelfzorgmiddelen in Nederland. Door regelgeving mag op de verpakking van homeopathische zelfzorgmiddelen niet langer vermeld worden waarvoor ze bedoeld zijn.  Voor gebruikers van deze middelen wordt het steeds moeilijker om te kunnen kiezen voor een passend homeopathisch geneesmiddel. 70% van de Nederlanders vindt het door deze maatregel momenteel moeilijk om een homeopathisch zelfzorg middel aan te schaffen. Slechts 9% van alle Nederlanders vindt het een goede maatregel. (bron MetrixLab, 2012)

Dat dit onderwerp leeft, blijkt wel uit de overweldigende belangstelling voor de petitie Handen af van de Homeopathie. Inmiddels is deze 50.000 keer getekend.

Ons belangrijkste doel is dat de homeopathische zelfzorgmiddelen in de toekomst weer voorzien worden van informatie, zodat iedereen weet waarvoor ze bedoeld zijn. Daarnaast willen we communicatie over de werking van de middelen weer mogelijk maken zodat de keuzevrijheid van gebruikers van zelfzorgmiddelen wordt hersteld.

Voor onze campagne maken we gebruik van:
Website www.voorvrijekeuze.nl
Facebook www.facebook/voorvrijekeuze

Petitie http://petities.nl/petitie/handen-af-van-de-homeopathie

Radio commercial. Deze wordt de komende weken uitgezonden op o.a. Sky radio

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen