Vrijheid voor mindervaliden mogelijk door nieuw innovatief vervoermiddel

Genny 2.0 maakt korte metten met het stigmatiserende imago van mindervaliden.
Gisteren is in restaurant Fifteen Genny 2.0 gelanceerd. ‘De Genny’ is een innovatieve zelf balancerende rolstoel die is gebaseerd op de technologie van de Segway PT. De Italiaanse oprichter en eigenaar van Genny Mobility, het bedrijf achter Genny 2.0, was voor de lancering in Amsterdam om zijn verhaal met genodigden te delen. Door dit nieuwe vervoermiddel kunnen mindervaliden een mate van vrijheid ervaren welke voorheen onmogelijk leek te zijn.

‘Met Genny 2.0 wilde ik vrijheid creëren, maar bovenal de grens tussen mindervaliden en validen doorbreken.’ – Aldus oprichter Paolo Badano

segway_genny

V.l.n.r: Oprichter Paolo Badano en Paralympisch tennisser Maikel Scheffers

Innovatief in ontwerp en techniek
Het meest opvallend aan Genny 2.0 is het design van een stoel met slechts twee wielen. Hierdoor wordt de vraag gewekt of het een rolstoel of een regulier vervoermiddel is. Door de combinatie van het design en de nieuwe technologie wordt een psychologische barrière doorbroken. Genny 2.0 functioneert op basis van de zelf balancerende technologie van de Segway PT, maar is verder aangepast aan de eisen die voor mindervaliden van toepassing zijn. Dit vervoermiddel wordt in beweging gebracht door middel van voor- of achterwaartse verplaatsing van het bovenlichaam. Bovendien kan Genny 2.0 draaien om haar as waardoor de berijder wendbaarder is dan ooit tevoren.

Bewegingsvrijheid
Activiteiten die voor valide mensen vanzelfsprekend zijn, zoals het uitlaten van de hond, een bezoek aan het strand, zijn over het algemeen niet zo vanzelfsprekend voor mindervalide mensen. Genny 2.0 maakt het echter (opnieuw) mogelijk. Het is niet meer nodig om constant naar de grond te kijken of het wegdek het toelaat om er overheen te rijden, zelfs sneeuw vormt geen obstakel meer. Door continu naar voren te kijken ontstaat er voor de rijder meer ruimte en een nieuw gevoel van vrijheid. Ook paralympisch speler Maikel Scheffers is enthousiast over Genny 2.0 en beaamt de mogelijkheden. ‘Genny 2.0 biedt voor veel mensen met een beperking, nieuwe mogelijkheden in de dagelijkse gang van zaken.’ Aldus de paralympiër.

Klik hier voor de introductiefilm van de Genny 2.0

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen