Oprichting Stichting Bewegen tegen kanker

Array

vermoeidheid-en-kankerNa meer dan drie jaar onder de vleugels van het MCH allerlei activiteiten te hebben georganiseerd, is op vrijdag 12 april Stichting Bewegen tegen kanker opgericht. Bewegen tegen kanker is hierdoor als stichting onafhankelijk van het MCH.

Het MCH en ADO Den Haag werken sinds 2009 nauw samen onder de naam Bewegen tegen kanker. Sinds 1 februari 2013 is het Gemeentemuseum ook een samenwerkingspartner. Bewegen tegen kanker zamelt met activiteiten geld in voor patienten met kanker. Dit geld wordt besteed aan beweegprogramma’s voor patienten met kanker in het MCH. Deze beweegprogramma’s worden vaak niet vergoed door zorgverzekeraars.

Steeds meer patienten krijgen met kanker te maken. Tijdens de behandeling van kanker is vermoeidheid een van de meest voorkomende bijwerkingen. Ongeveer 70% van de patienten met kanker geeft vermoeidheidsklachten aan tijdens de radiotherapie, chemotherapie of na operatief ingrijpen. De klachten zijn van grote invloed op de huidige kwaliteit van leven tijdens de behandeling, maar blijven ook na de behandeling aanhouden. Door Bewegen tegen kanker is er in het MCH een beweegprogramma voor patienten tijdens en na de behandeling.

Het bestuur van Stichting Bewegen tegen kanker bestaat uit Robert Weij (organisatorisch divisiemanager in het MCH), Barbara Berger (journalist en antropoloog), Rob Vriesendorp (oud-oncoloog MCH). Kijk voor meer informatie op www.bewegentegenkanker.nl[IMG]
B5ron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen