UZ Leuven zet als eerste in Europa SPARC-T5 servers in om beschikbaarheid kritische data van duizenden patiënten te verbeteren

Array

Tien Belgische zorginstellingen gebruiken Oracle SPARC-servers om medische dossiers van patiënten elektronisch beschikbaar te maken
Het Universitair Ziekenhuis Leuven (UZ Leuven), de grootste ziekenhuisorganisatie in België, heeft als eerste in EMEA twee  T5-servers besteld om kritische databases aan te drijven en zich te verzekeren van de beschikbaarheid van patiëntengegevens. De twee SPARC T5-servers worden geïnstalleerd in verschillende datacenters. Een server doet dienst als een “hot stand-by”-oplossing, die asynchroon loopt met de eerste (met een paar seconden vertraging). Dat laat bij onderbrekingen een volledige switch-over toe binnen een paar minuten.

“De beschikbaarheid en beveiliging van de patiëntgegevens behoren tot onze grootste zorg”, zegt Jan Demey, Teamleider Infrastructuur UZ Leuven. binair-1024x768“We waren op zoek naar een echt schaalbare en betaalbare midrange serverinfrastructuur. Daaruit kwam SPARC T5-4 van Oracle als beste naar voren. Onze bekendheid en ervaring met SPARC-servers gaf ons het vertrouwen dat deze nieuwe generatie van SPARC-servers aan onze behoeften zou voldoen en ons zou helpen om de prestaties minstens 4x te verhogen.”

De  T5-serverinfrastructuur zal naar verwachting minstens 4x beter presteren dan de huidige oplossing van UZ Leuven. Het zal de batch-verwerking versnellen en de verwachte groei ondersteunen zowel wat betreft aantal gebruikers als complexiteit van transacties. De afgelopen decennia ontwikkelde UZ Leuven het “klinisch werkstation” (KWS), een IT-systeem voor het gecomputeriseerd beheer van de patiëntendossiers. Door een medische joint venture onder de naam nexuz health werd KWS beschikbaar voor andere Belgische ziekenhuizen. Vandaag werken tien zorginstellingen nauw samen met gedeelde patiëntendossiers die worden ondersteund door dezelfde IT-infrastructuur en systemen. De database waarop de KWS-processen draaien, verwerkt tot 3.000 transacties per seconde.

De SPARC T5-serverinfrastructuur wordt de hoeksteen van UZ Leuvens belangrijkste migratieproject, gericht op de ondersteuning van de verdere groei van KWS. Een verdere roll-out in nexuz-ziekenhuizen en toegevoegde functionaliteiten verzekeren een betere patiëntenveiligheid en -zorg. De Oracle SPARC T5-4 servers zullen die nieuwe omgeving, die naar verwacht eind 2013 operationeel zal zijn, draaiende houden.Met meer dan 2.000 bedden en 8.000 personeelsleden is het UZ Leuven, een van de grootste zorginstellingen in Europa. Het levert medische en paramedische diensten aan ambulante en gehospitaliseerde patiënten op vijf sites in en rond Leuven.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen