Patiëntvriendelijke keizersnede in Meander Medisch Centrum Amersfoort

Array

keizersnede meanderVrouwen die een geplande keizersnede ondergaan in Meander Medisch Centrum, kunnen binnenkort meekijken als hun kindje wordt geboren. Gynaecologen van het ziekenhuis ontwikkelden hiervoor een operatiedoek met venster. Als eerste ziekenhuis in Nederland introduceert Meander Medisch Centrum deze patiëntvriendelijke en bovendien steriele manier van meekijken.

Afgelopen donderdag kreeg Mw. Kolling uit Amersfoort voor de derde keer een keizersnede in Meander die werd uitgevoerd door gynaecoloog Wim van Vliet. Zij zag door het venster hoe haar zoon Otto uit de buik werd getild. ”Dit was echt een hele mooie ervaring. Je ziet precies wat je echt wilt zien en niet meer. Fantastisch.”

Dr. Egbert  Lenters, gynaecoloog: “Steeds vaker krijgen we zwangeren op het spreekuur met de wens om bij hun keizersnede het moment van de geboorte van hun kind ook echt te kunnen zien. Er zijn andere ziekenhuizen die het operatiedoek laten zakken op het moment dat de baby geboren wordt, maar dat is niet steriel. Weer andere ziekenhuizen hebben een camera boven het operatiegebied of plaatsen een spiegel waardoor de patiënt kan meekijken. Zo kijkt de patiënt indirect mee, maar dat is toch minder mooi. Om aan de vraag van onze patiënten tegemoet te komen hebben we samen met de fabrikant het operatiedoek met venster ontwikkeld. Patiënte en partner kiezen zelf of ze mee willen kijken want er kan een doek voor het venster. Zodra de baby uit de buik wordt getild kunnen de ouders hun kind zien. Meander is het enige ziekenhuis waar de moeder goed zicht heeft zonder concessies te doen aan de steriele omgeving van de operatiekamer’’.

Over Meander Medisch Centrum
Meander Medisch Centrum heeft de ambitie om elke dag de beste zorg te leveren. Iedere patiënt kan rekenen op klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg. Meander Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis, heeft medische opleidingen voor veel specialismen in huis en verricht veel wetenschappelijk onderzoek. De zorg in Meander is hooggespecialiseerd en gebaseerd op de nieuwste medische inzichten.  Meander staat op de eerste plaats in de AD Ziekenhuis Top 100 van 2012.

www.meandermedischcentrum.nl Twitter: @MeanderMC       

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen