Drs. Margaret Mulder: Leer- en gedragsprobleem kind vaak te verhelpen

Ongeremde primaire reflexen op te lossen met Edu-Kinetische therapie
Ieder kind vertoont aangeboren primaire reflexen op prikkels. Bij een baby worden vlak na de geboorte de primaire reactiepatronen zoals de zuig-, grijp- en schrikreflex gecontroleerd. In het eerste levensjaar moeten de primaire reflexen onder controle komen. Daarna wordt er echter nooit meer gecontroleerd of dit ook gebeurd is. Kinderen met leer- en gedragsproblemen zoals ADD en ADHD kunnen last hebben van ongeremde primaire reflexen zonder het te weten. Deze reflexen zijn pijnloos en zonder medicijnen onder controle te brengen door Edu-Kinetische therapie ontwikkeld door drs. Margaret Mulder.

Primaire reflexen
Mulder wil het verschijnsel van ongeremde primaire reflexen en de behandelmethode in Nederland bekender maken zodat meer kinderen en volwassenen van hun klachten af kunnen komen. “Wanneer een baby zijn primaire reflexen niet onder controle krijgt, heeft hij dikwijls zijn verdere leven last van een ontregeld, op hol geslagen zenuwstelsel dat energievretende impulsen aan zijn lichaam geeft. Er wordt vaak gedacht dat een kind een psychisch probleem of gedragsprobleem heeft, echter is de oorzaak veelal een lichamelijk probleem; storende bewegingen in het zenuwstelsel. Tevergeefs wordt heil gezocht in allerlei medicijnen en therapieën die slechts tijdelijk verlichting brengen. De Edu-Kinetische methode brengt ongeremde reflexen snel en zonder medicijnen weer onder controle zodat vitaliteit terugkeert,” aldus Margaret Mulder.

Behandeling en opleiding
In Mulder’s Praktijk voor Beweging test zij bij kinderen en volwassenen een aantal reflexen om te zien of zij daarop reageren. Wanneer vastgesteld wordt dat iemand last heeft van ongeremde reflexen, behandelt Margaret de patiënt een aantal keer en reflex gerelateerde klachten verdwijnen. Mulder leidt daarnaast therapeuten op om ongeremde reflexen te behandelen. “Het fenomeen van ongeremde primaire reflexen en mijn behandeling genieten steeds meer bekendheid. Inmiddels heb ik een wachtlijst voor behandeling in mijn praktijk. Daarom ben ik begonnen met het opleiden van therapeuten zodat meer kinderen en volwassen snel van hun klachten afgeholpen kunnen worden,” aldus Margaret Mulder.

Onderzoek
In het buitenland is er veel onderzoek gedaan naar de effecten van ongeremde primaire reflexen en het functioneren van het zenuwstelsel en de invloed op leerresultaten, emotioneel functioneren en gedrag. De Australische organisatie “Move to Learn” laat een overzicht zien van een aantal belangrijke onderzoeken op dit gebied: www.movetolearn.com.au/research

Over Margaret Mulder
Drs. Margaret Mulder (1952) studeerde de geschiedenis van de natuurwetenschappen, kinesiologie, beoefende Tai Chi, Indiase dans en gaf les op middelbare scholen. Zij werkt al meer dan 25 jaar met beweging en geluid en het waarnemen van patronen van bewegingen. Zij schreef twee boeken “Primaire reflexen. Reageren of ageren” (2011) en “Over Leven. Een Bewegingsblauwdruk” (2005). Met haar kennis over ongeremde primaire reflexen ontwikkelde zij een behandelmethode om deze reflexen pijnloos onder controle te krijgen. Mulder behandelt tientallen klachten van allergieën, een ontregeld immuunsysteem en burn-out tot slaapproblemen, depressiviteit en faalangst. Daarnaast leidt zij andere therapeuten op middels haar opleiding Edu-Kinetische Primaire reflexen om nog meer kinderen en volwassen te kunnen helpen zodat zij gezond en vol in het leven kunnen staan. www.praktijkvoorbeweging.nl