Jouw WC op TV?

WC_toilet_symbool_NS-300x271De Maag Lever Darm Stichting (MLDS) vraagt het Nederlandse publiek om een foto van hun WC in te sturen. Met een tv-spot wil de MLDS darmkanker zich onder de aandacht  brengen en zoekt hiervoor beelden van wc’s. Het kleinste kamertje is namelijk een belangrijke plek in huis en dat willen we laten zien.

WC gezocht
Leuke bloemetjes, posters aan de muur, een koekoeksklok…is jouw ‘kleine kamertje’ geschikt voor het spotje van de MLDS? Stuur dan vóór 6 mei 2013 een foto van jezelf en van je WC naar [email protected]. Wie weet komen we bij jou opnames maken en komen jij en je WC op TV!

 

Collecteweek
In de week van 24 juni tot en met 29 juni 2013 gaan duizenden vrijwilligers langs de deuren om te collecteren voor de strijd tegen darmkanker. Jaarlijks krijgen meer dan 13.000 patiënten en hun naasten te maken met darmkanker. Darmkanker is de tweede kankersoort waar jaarlijks 5.000 Nederlanders, zo’n 13 personen per dag, aan overlijden. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt opgespoord, is deze zeer ernstige ziekte goed te behandelen en bestaat er een behoorlijke kans op genezing. Met de collecte wordt geld opgehaald waarmee wetenschappelijk onderzoek naar darmkanker kan worden gedaan. Daarnaast wil de MLDS mensen bewust maken van de alarmsignalen van darmkanker zodat het aantal sterfgevallen zal afnemen. De WC speelt hierbij een grote rol want het is belangrijk om na de stoelgang achterom te kijken. Je ontlasting zegt namelijk veel over je gezondheid.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen