De uitdagingen van revalideren in het verpleeghuis

promotie-200x187Hoe ouderen revalideren na beroerte of amputatie is afhankelijk van verschillende factoren. Hierdoor is het moeilijk de duur van opname in het verpleeghuis te voorspellen. Het onderzoek van Bianca Buijck wijst uit dat patienten in een ongunstige conditie bij opname, een groter herstel doormaken. Toch lijken patienten met een slechtere conditie minder therapeutisch actief. Het is echter aannemelijk dat zij gebaat zijn bij een intensievere therapie, met een langzamere opbouw.

Zij moeten daar echter wel de tijd voor kunnen krijgen en niet vroegtijdig worden overgeplaatst naar een afdeling voor langdurige zorg, waar een minder essentieel therapeutisch revalidatieklimaat heerst. Binnen verpleeghuizen liggen er kansen voor het verbeteren van de kwaliteit van revalidatie en van leven voor deze patienten. Bijvoorbeeld door een combinatie van individuele- en groepstherapieen, door toepassing van technologische ontwikkelingen en door een betere organisatie van het werk.

Datum woensdag 8 mei 2013
Tijd 10:30
Locatie Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2
Faculteit der Medische Wetenschappen
Promovendus mevrouw drs. B.I. Buijck
Promotors prof. dr. R.T.C.M. Koopmans
Copromotors dr. S.U. Zuidema, dr. D.L. Gerritsen
Titel promotie Multi-dimensional challenges in geriatric rehabilitation: the Gramps study

Bianca Buijck (Oostburg, 1970) studeerde verplegingswetenschap in Utrecht. Ze verrichtte bovenstaand promotieonderzoek met financiele ondersteuning van `de Zorgboog’ op de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde in het UMC St Radboud, binnen het onderzoeksinstituut Nijmegen Centre for Evidence Based Practice (NCEBP). Ze is werkzaam als onderzoeker bij Atlant Zorggroep te Apeldoorn en SVRZ, Zorgt in Zeeland te Middelburg.

Bron: Nieuwsbank.nl
 

 

 

 

 

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen