Catherine Rutten wordt CEO van pharma.be

De Raad van Bestuur van pharma.be heeft met unanimiteit Catherine RUTTEN aangesteld als CEO van pharma.be; zij zal er Leo Neels opvolgen die in december aankondigde uit die functie te willen terugtreden. Catherine RUTTEN is juriste (KULeuven) met bijkomende opleidingen aan het Europacollege te Brugge en de London School of Economics. Zij was actief aan de Balie van Brussel (Loeff Claeys Verbeke), in de private sector (British Telecom) en bij de overheid als lid van de Raad bij het BIPT (Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie). Haar uitgebreide ervaring, zowel aan de balie als in de gereguleerde telecomsector en – niet in het minst – als regulator, maken haar tot de ideale kandidaat voor deze positie. De Raad van Bestuur onderstreept haar strategisch inzicht, haar vermogen om complexe dossiers te beheersen en om effectieve professionele netwerken en partnerships uit te bouwen, alsook haar sterke motivatie om resultaten neer te zetten, zelfs in zeer moeilijke omstandigheden.

Pharma-beSonja WILLEMS, Voorzitter van de Raad van Bestuur van pharma.be:
“Met Catherine RUTTEN aan het hoofd kan pharma.be en de Belgische farmasector de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Zij combineert op een unieke wijze talent, meertaligheid, een sterke persoonlijkheid, relevante ervaring en een uitgesproken wil om resultaten te behalen door het bouwen van bruggen tussen de verschillende betrokken partijen. Het beleid van de Belgische overheid heeft in het verleden niet altijd gespoord met het belang van de innovatieve farmaceutische sector en met de toegang tot innovatie voor patiënten. De Raad van Bestuur vertrouwt op het sterke leiderschap van Catherine RUTTEN om in de huidige  uitdagende omgeving pharma.be naar het volgende ontwikkelingsniveau te leiden, in nauwe afstemming met de andere partijen die deel uitmaken van het innovatieve farmalandschap.”