Met f.lux de belichting van je beeldscherm aanpassen aan bioritme

Array

Computergebruikers die vaak ‘nachts aan het scherm zitten, gebruiken of kennen dit programma wellicht al langer. f.lux is een uniek programma dat de belichting van een computerscherm automatisch aanpast aan de tijd van de dag.

f.lux helpt bij het voorkomen van ‘gloeiende’ ogen, verblinding en zelfs hoofdpijn. Beeldschermen zijn ontworpen om zo helder en duidelijk mogelijk beelden weer te geven zoals u die overdag ziet. U begrijpt dat het menselijk lichaam niet ‘ontworpen’ is om bijvoorbeeld om 3 uur ‘nachts naar daglicht te kijken want dat klopt niet met de biologische klok van je lichaam, met alle nare gevolgen van dien. Het maakt de belichting van het beeldscherm zachter tijdens de nachtelijke uurtjes en ‘helderder’ overdag.

Krijg  jij ook  snel last van branderige ogen door de felle scherpe kleuren van je beeldscherm? Dan bied F.lux de uitkomst! Met dit programma kan je automatisch de kleur temperatuur van je beeld aan laten passen naar het tijdstip van de dag.

F.Lux is beschokbaar voor windows en Mac.

Links

Met dank aan @Aliettejonkers voor de tip via twitter

Recente artikelen