Informatieprofessionals in de zorg organiseren congres ‘Professional vindt professional’

Array

congres-200x200Op donderdag 23 mei 2013 organiseert de BMI het congres ‘Professional vindt professional: de informatiespecialist op weg naar 2020’ in het Koetshuis van de Nyenrode Business Universiteit te Breukelen. In dit jubileumjaar wil de BMI alle aandacht schenken aan de positionering en professionalisering van de informatiespecialist in de zorgorganisatie.

Zorginstellingen maken lastige tijden door. Meer dan ooit tevoren liggen zorgkwaliteit en kosten onder het vergrootglas van de politiek en van zorgverzekeraars. Om goed te blijven presteren zal het informatielandschap blijvend aansluiting moeten vinden binnen de snel wijzigende zorgorganisaties.

Dit congres wil een eerste aanzet geven tot verandering in bestaande organisatorische processen, en bewustwording van het (hoger) management. Naast informatiespecialisten worden ook leidinggevenden respectievelijk (leerhuis)managers uitgenodigd het congres te bezoeken.

Voor het ochtendprogramma zijn enkele managers gevraagd om hun visie te delen. Wat zijn de ideeën over de inrichting van het zorglandschap 2020 en hoe zien zij daarbinnen de rol van de informatiespecialist?

Het middagprogramma staat in het teken van workshops. Aan het begrip “business case” wordt inhoud gegeven en er zullen enkele “cases” uitgewerkt worden om op constructieve wijze te laten zien hoe informatieprofessionals dienstverlening kunnen onderbouwen.

Kosten
Aan het bijwonen van dit congres zijn geen kosten verbonden. Voorrang voor deelname wordt gegeven aan leden van de BMI en hun managers. Het aantal plaatsen is beperkt.

Organisatie BMI
De afdeling Biomedische Informatie (BMI) van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Informatieprofessionals (KNVI) is opgericht in 1953 en stelt zich ten doel:

  • de kwaliteit van de biomedische informatie en literatuurvoorziening in Nederland te bevorderen;
  • de contacten tussen vakgenoten op dit gebied te onderhouden d.m.v. bijeenkomsten, de uitgave van een periodiek en het organiseren van symposia, bij- en nascholingscursussen.

Leden van BMI zijn professionals werkzaam op het gebied van informatievoorziening in organisaties binnen de gezondheidszorg, de farmaceutische industrie en wetenschappelijk (bio)medisch onderwijs en onderzoek. De afdeling heeft circa 300 leden.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen