Fietsen tegen darmkanker in derde editie Zuiderzee Klassieker

Array

darmkankerOp zaterdag 28 september organiseert de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) de derde editie van de Zuiderzee Klassieker. Een sportief fietsevenement om zoveel mogelijk geld op te halen voor darmkanker. En dat is nodig, want darmkanker is één van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Jaarlijks krijgen meer dan 13.000 mensen de diagnose darmkanker. Elke dag overlijden 13 mensen aan deze ziekte… en dat moet stoppen!

Stop darmkanker

“Misschien dat er over tien jaar  geen darmkanker meer is, dat er een speciale inenting ofzo wordt gemaakt … Ik wil het liefst dat mijn papa weer gaat leven maar ik weet dat dat niet kan. Ik hoop dat geen kind meer zijn papa aan darmkanker hoeft kwijt te raken.”  Cas (10 jaar)

Cas, een stoere jongen van 10 jaar, heeft zijn vader verloren aan darmkanker. Het verhaal van Cas staat voor meer dan 35 gezinnen per dag die de diagnose darmkanker te horen krijgen. De Maag Lever Darm Stichting zet zich in om deze aantallen drastisch te verlagen. Met het opgehaalde geld financiert de Maag Lever Darm Stichting wetenschappelijk onderzoek en voorlichting die bijdragen aan het vroegtijdig herkennen van darmkanker. Om dat doel te bereiken is geld nodig. Daarom roept de Maag Lever Darm Stichting heel Nederland op om op 28 september mee te fietsen in de strijd tegen darmkanker. Help de droom van Cas te realiseren: “Darmkanker de wereld uit zodat geen kind meer zijn papa aan darmkanker hoeft kwijt te raken”.

 

Zuiderzee Klassieker

De Zuiderzee Klassieker is een leuke en uitdagende fietstocht door een schitterend stukje oer-Hollands landschap. Met een team of alleen fietsen deelnemers één van de drie routes: de Oostervaardersroute (65 km), de Flevoroute (120 km) en voor de echte fanatiekelingen de Zuiderzeeroute (220 km).  De routes zijn rondom of in de nabijheid van de Zuiderzee, start en finish zijn in Almere. Alle deelnemers halen zoveel mogelijk sponsorgeld op waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen darmkanker.

 

Schrijf je nu in!
De inschrijving is inmiddels van start gegaan op www.zuiderzeeklassieker.nl. Op deze website zijn ook de routes en andere praktische informatie te vinden.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen