Polikliniek Bipolaire Stoornissen van Delta bestaat 30 jaar

0
471

De polikliniek Bipolaire Stoornissen van Delta bestaat 30 jaar. Delta is als één van de eersten in Nederland 30 jaar geleden gestart met een Lithiumpoli, de voorloper van de huidige polikliniek Bipolaire Stoornissen.

Bipolaire stoornis of manische depressie
Iemand die lijdt aan een bipolaire stoornis, heeft last van (ernstige) stemmingswisselingen: manische periodes wordt afgewisseld met depressieve periodes. Daarom wordt het ook wel manische depressie genoemd. Mensen die manisch zijn, zijn vaak overdreven vrolijk en erg energiek. Daarnaast zijn ze prikkelbaar, snel kwaad en ze hebben weinig slaap nodig. Mensen die manisch zijn hebben het gevoel dat ze alles aan kunnen en doen vaak hele impulsieve dingen, zoals heel veel geld uitgeven, te hard rijden en andere gevaarlijke dingen.

 

bipolairIn de depressieve periode overheerst juist somberheid, lusteloosheid en het nergens zin in hebben. Mensen die depressief zijn liggen vaak heel de dag in bed, zijn moe en hebben nergens interesse in. Ook willen ze vaak geen contact met andere mensen. Het komt voor dat in de depressieve periode een neiging is naar zelfmoord.

Van alle volwassen Nederlanders tot 65 jaar heeft 1-2% ooit in zijn leven de verschijnselen van een bipolaire stoornis gehad.

Eén van de grootste in Nederland
De Lithiumpoli van Delta is uitgegroeid tot één van de grootste poliklinieken voor Bipolaire Stoornissen in Nederland. De poli werkt volgens de laatste ontwikkelingen en is verbonden aan het landelijke Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen. De polikliniek biedt een complete behandeling op maat om de manieën en depressies te bestrijden of te voorkomen. Ook de nog altijd zeer noodzakelijke controles op de eventuele bijwerkingen van lithium of andere medicijnen vinden plaats op de polikliniek.

Polikliniek niet alleen in Rotterdam, maar nu ook op de Zuid-Hollandse eilanden
De polikliniek bevindt zich op de locatie Delta Zorgboulevard in Rotterdam-Zuid (naast NS Lombardijen en nabij het Maasstad Ziekenhuis). Sinds kort kunnen mensen met een bipolaire stoornis ook terecht op locaties van Delta op de Zuid-Hollandse Eilanden, Dirksland en in Spijkenisse. Ook in Rotterdam-Noord is de polikliniek actief, onder andere op de Mathenesserlaan en, specifiek voor mensen met bijkomende verslavingsproblematiek, op de Pieter de Hooghweg.

Voor meer informatie over bipolaire stoornissen: www.deltamania.nl.

Vorig artikelAbercrombie & Fitch weigert dikkerd en lelijkerd
Volgend artikelMensen met COPD slapen slecht
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.