Effecten lichaamstrillingen in het werk, congres 5-7 juni 2013

Array

bijeenkomst, meeting, congresIn samenwerking met de NVAB wordt van  5 t/m 7 juni 2013 ‘the 5th International Conference on Whole Body Vibration Injuries’ georganiseerd: een internationaal congres over de effecten van blootstelling aan lichaamstrillingen. Het congres staat onder voorzitterschap van Prof. Dr. C.T.J. (Carel) Hulshof en vindt plaats op het AMC in Amsterdam.

Internationaal vooraanstaande deskundigen gaan in op verschillende aspecten van beroepsmatige blootstelling aan lichaamstrillingen. Er zijn sessies over erkenning van rugklachten door trillingen als beroepsziekte, epidemiologisch onderzoek, experimenteel onderzoek, normen – richtlijnen en beleid, het meten van blootstelling, en preventieve maatregelen. De conferentie wordt afgesloten met een ronde tafel discussie over de vertaling van de gepresenteerde resultaten naar de dagelijkse praktijk.

Informatie en deelname 
Het programma en informatie over inschrijven en accreditatie vindt u op de website van het congres.

Richtlijn Trillen en schokken in het werk
Blootstelling aan lichaamstrillingen kan leiden tot klachten, ziekteverzuim en schade aan de gezondheid. Ondanks het bestaan van wetgeving en grenswaarden komen in de praktijk (te) hoge blootstellingen nog geregeld voor. Daarom is de NVAB samen met de andere beroepsverenigingen voor arboprofessionals (NVvA, NVVK en de BA&O) gestart met het opstellen van een multidisciplinaire richtlijn ‘Preventie van effecten van  trillen en schokken in het werk’.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen