Respect Thuiszorg gaat volledig over op iPad

Array

Scheveningse zorgorganisatie kiest iPads voor planning, tijdregistratie en het ‘on the spot’ inzien van zorgdossiers
Respect Zorggroep Scheveningen gaat vandaag, na een proefperiode van enkele weken, volledig over op het gebruik van iPads door alle ambulante zorgverleners in hun thuiszorgtak. De iPads zijn uitgerust met Careware for iOS, de mobiele app van het planning- en registratieplatform van softwareontwikkelaar helpLine. Later dit jaar voegt de Respect Zorggroep nog een app toe waarmee zorgverleners ook zorgdossiers met één tik op het scherm ‘on the spot’ kunnen inzien en bewerken.

in the cloudiOS zeer stabiel
Kevin Berkhof, hoofd ICT van Respect Zorggroep Scheveningen: “We zijn nu volledig over op iPad. Het besturingssysteem iOS van Apple biedt een zeer stabiele infrastructuur die bovendien makkelijk op afstand is te beheren. Daarnaast is het ons doel als Respect Zorggroep om alle benodigde informatie over zorgbehoeften van cliënten en de daadwerkelijk geleverde zorg haarfijn inzichtelijk te maken. Voor onze medewerkers die onderweg zijn, voor alle cliënten die bezocht worden en voor de planners en teammanagers op kantoor. helpLine is momenteel de enige partij die een planning- en registratieplatform voor de zorgmarkt heeft dat voldoet aan onze specifieke eisen. Zo houdt Careware bij het plannen van optimale routes rekening met belangrijke variabelen zoals zorgzwaarte, voorkeursmedewerkers van cliënten, het maximaal aantal medewerkers dat bij één client mag komen (ten behoeve van een meer persoonlijke dienstverlening), deskundigheid van de zorgverleners, etc. Vervolgens begeleidt de mobiele app Careware for iOS onze medewerkers eenvoudig naar het juiste adres, alwaar zij met een paar tikken op het scherm de geleverde zorg registreren.”

Wordt iPad dé trend in de thuiszorg?
“Respect Zorggroep is de derde thuiszorgorganisaties in Nederland die onze software op iPads laat draaien,” vertelt Hereward Burgers, managing director van helpLine. “En dit past in een trend. Want het gebruik van iPads of iPads Mini in de thuiszorg groeit snel. Om drie redenen: 1. het grote scherm van een iPad en het operating system iOS verhoogt het gebruikersgemak voor zorgverleners enorm; 2. het plannen van afspraken en registreren van zorg via touchscreens wordt zo langzamerhand de standaard in de markt; en 3. het toevoegen en beheren van zorgspecifieke apps op de iPad – zoals Respect Zorggroep gaat doen – is zeer eenvoudig; de medewerkers krijgen dan de beschikking over een beperkte set apps waarmee zij mobiel geheel uit de voeten kunnen. Voorbeelden hiervan zijn een app voor het elektronisch cliënten dossier (ECD) en apps die ‘zorg op afstand’ middels beeldbellen mogelijk maken. Ik ben dan ook zeer verheugd dat wij nu samen met Respect Zorggroep de stap zetten om iPads te gebruiken voor planning- en registratiedoeleinden in de thuiszorg.”

Meer inzicht en kostenbesparing
Kevin Berkhof tot slot: “De iPad is natuurlijk niet een doel op zich, het is en blijft een middel. Ons gaat het vooral om meer inzicht krijgen in onze zorgverlening en het efficiënter kunnen werken. En die belofte maakt Careware for iOS waar. We zijn nu beter in staat optimaal te plannen en kunnen onze medewerkers hierdoor veel flexibeler en efficiënter inzetten. Naast een meer persoonlijke zorgverlening, levert dit op termijn dus ook kostenbesparingen op. Iets wat met de aanstaande korting van de overheid op thuiszorgbudgetten een belangrijker thema is voor zorgorganisaties als de onze.”

Over Respect Zorggroep Scheveningen
Respect Zorggroep Scheveningen biedt huisvesting, verpleging, verzorging, begeleiding, behandeling, diensten en service in Scheveningen aan ouderen en verpleeghuis geïndiceerde jongeren. Zij doet dit met respect, betrokkenheid en aandacht voor het individu en zijn omgeving. Respect Zorggroep bestaat uit de woonzorgcentra Het Uiterjoon en Deo Gratias, seniorencomplex Prins Willemhof, woonzorgcentrum voor intensieve zorg (verpleeghuis) Bosch en Duin en Respect Thuiszorg. Bij de thuiszorgtak zijn 82 ambulant medewerkers werkzaam. Meer info: www.rzgs.nl

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen