Europees Patent voor OrgaNext Research

Array

gebroken-heupOrgaNext Research BV maakt vandaag bekend dat een Europees Patent is toegekend aan haar Recovery Booster therapie voor oudere patiënten.

OrgaNext Research is verheugd over de toekenning. Marjanne Prins, oprichter en directeur van OrgaNext Research: “We zijn heel blij met het Europese Patent voor onze ‘Recovery Booster’ NDD. Het is een formele erkenning van onze innovatieve aanpak en een mooie honorering van het vertrouwen van onze investeerders, die al in een vroeg stadium het maatschappelijk belang en de commerciële potentie herkenden. Deze toekenning versterkt tevens de commerciële vooruitzichten van NDD.”

“We adresseren een urgent medisch probleem van onze snel verouderende samenleving. Elke zes minuten valt er in Nederland een oudere die op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis terecht komt. Jaarlijks breken twaalfduizend mensen een pols en negentienduizend mensen een heup.2 Vooral dit laatste is vaak rampzalig; vaak betekent een heupfractuur het einde van de zelfstandigheid. Bij een ziekenhuisopname van slechts drie dagen kunnen oudere patiënten namelijk tot tien procent van hun beenspieren verliezen; een flinke aanslag op hun vitale reserves en herstellend vermogen. Onze therapie is erop gericht de afbraak van spieren te stoppen en de aanmaak van nieuwe spiercellen tijdens het revalidatieproces te stimuleren. De eerste toepassing is herstel na heupfractuur- daar is op dit moment namelijk het meest urgente probleem. Onze therapie ligt op het grensvlak van Care en Cure, een gebied waar de komende jaren verschillende diciplines intensief zullen samenwerken om oudere patiënten te ondersteunen in hun streven naar behoud van zelfstandigheid tot op hoge leeftijd.” aldus Prins.

De ‘Recovery Booster’ NDD is een ‘first-to-market’ therapie, in een wereldwijd snel groeiende markt met een urgente ‘unmet need’. Het is de verwachting dat bij toepassing van de OrgaNext therapie de kosten van langdurige zorg zullen afnemen.

Over OrgaNext Research
OrgaNext Research BV is het eerste farmaceutische bedrijf ter wereld dat zich richt op het herstel van patiënten die na een ziekenhuisopname of ongeval zo verzwakt zijn dat verlies van onafhankelijkheid dreigt. Het bedrijf ontwikkelt ‘Recovery Booster’ medicijnen ter ondersteuning van de revalidatie van oudere patiënten. Meer informatie op www.organext.com.

Voetnoten:
1 OrgaNext Research ontwikkelt NDD voor het bevorderen van herstel na een heupfractuur. NDD is de combinatie van ‘nandrolon decanoaat’, een geneesmiddel met bewezen spieropbouwende werking, en vitamine D3. OrgaNext heeft aangetoond dat NDD de aanmaak van nieuwe skelet spiercellen stimuleert.

2 Jaarlijks breken circa 800.000 ouderen in Europa en 350.000 ouderen in Amerika hun heup. Wereldwijd zijn er elk jaar circa 2 miljoen heupfracturen. Verwacht wordt dat dit aantal door de vergrijzing zal oplopen tot ruim zes miljoen per jaar. Slechts een klein deel van de patiënten is na genezing van de fractuur weer net zo mobiel als daarvoor. Een jaar na het ontstaan van een heupfractuur is slechts 40% van de overlevenden van 55 jaar en ouder volledig hersteld. Een groot deel, namelijk 25%, blijft permanent invalide. De jaarlijkse kosten van heupfracturen bedragen 21 miljard euro in Europa en ruim 12 miljard US$ in de Verenigde Staten. Behalve pijnstillers en medicijnen ter voorkoming van nieuwe fracturen, is er op dit moment geen medicinale ondersteuning van het revalidatieproces.

Recente artikelen