Ziekenhuis van de toekomst krijgt vorm in de kroeg

Array

Al eerder hadden de studieverenigingen Cheops (Bouwkunde), Lucid (Industrial Design) en Industria (Technische Bedrijfskunde) gezamenlijk een feest georganiseerd. Maar nog nooit werkten ze samen aan een vakinhoudelijk project. Op 21 mei houden ze de casestudy-wedstrijd WHO CARES?! Hospitals 2050. Wellicht niet direct op de meest gezonde locatie: caf Spijker aan het Stratumseind.

De TU/e richt zich met het nieuwe Bachelor College meer op het multidisciplinair opleiden van de studenten. Met de wedstrijd WHO CARES?! Hospitals 2050 willen de drie organiserende studieverenigingen ouderejaars de mogelijkheid geven om ook multidisciplinair te werken aan een case, zegt Theun Persoon, bouwkundestudent en secretaris van de Multidisciplinaire Activiteiten Commissie. Er zijn tien cases bedacht waarin studenten hun ideen over het ziekenhuis van de toekomst kwijt kunnen. De groep die dat het beste doet wint een dagje Efteling.
zorg toekomstIdeeën moeten er onder meer bedacht worden voor de logistiek binnen ziekenhuizen en als antwoord op de vraag of er geen specialistenposten moeten komen in plaats van n algemeen ziekenhuis. Een andere invalshoek betreft het Elektronische Patinten Dossier, waar de afgelopen jaren veel om te doen is geweest.

Iedere student die zijn propedeuse heeft gehaald en die lid is van n van de drie participerende studieverenigingen kon zich tot en met 17 mei inschrijven. De bedoeling is dat er in groepen aan de cases gewerkt wordt en dat een jury bestaande uit mensen uit het bedrijfsleven en Lex Lemmens, de dean van Bachelor College, na afloop van korte presentaties beslist wie het beste plan bedacht heeft.

De wedstrijd vindt dinsdag 21 mei plaats in caf Spijker aan het Stratumseind tussen 9.00 en 21.00 uur. Bezoekers krijgen ’s middags de mogelijkheid om mee te kijken en mee te denken bij de casestudies.

Bron: Cursor

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen