Hevige menstruatieklachten? Er is iets aan te doen!

buikpijnVoorlichtingsavond Diakonessenhuis locatie Utrecht
Woensdag 5 juni – 19.30 tot 21.30 uur

Het Diakonessenhuis is gespecialiseerd in zorg voor vrouwen, onder andere op het gebied van menstruatieklachten. Speciaal voor vrouwen met overmatig bloedverlies tijdens de menstruatie, organiseert het Diakonessenhuis op woensdagavond 5 juni in Utrecht een voorlichtingsavond. Tijdens het programma van 19.30 tot 21.30 uur staan verschillende behandelmogelijkheden van hevige menstruatieklachten centraal.

Gynaecologen Marese Bulstra en Freek Jan Berkhout vertellen over de verschillende mogelijkheden. Ook is er ruime gelegenheid voor het stellen van vragen. Het Diakonessenhuis vindt het belangrijk om patiënten goed te informeren over de behandelmogelijkheden, want er is vaak heel goed iets aan de klachten te doen. Op de menstruatiepolikliniek van het Diakonessenhuis, een speciaal gynaecologisch spreekuur, onderzoekt en behandelt een team zorgprofessionals klachten als menstruatiepijn, hevig bloedverlies en bloedverlies na de overgang.

Aanmelden en meer informatie
Deelname is gratis. Deze avond is bedoeld voor vrouwen met overmatig bloedverlies tijdens de menstruatie. Zij hoeven geen patiënt van het Diakonessenhuis te zijn. Aanmelden kan via [email protected] onder vermelding van het thema ‘menstruatieklachten’, naam, aantal belangstellenden en telefoonnummer. Voor meer informatie kunnen belangstellenden bellen met de menstruatiepolikliniek van het Diakonessenhuis via telefoonnummer 088 250 6178.

Deze voorlichtingsavond is in het kader van een landelijke ‘awareness’ week voor hevig menstrueel bloedverlies, de zogenaamde ‘Draag weer wit week’ van 3 t/m 9 juni 2013. Deze week wordt georganiseerd door Hologic, leverancier van een van de behandelmogelijkheden Novasure.

Over de menstruatiepolikliniek van het Diakonessenhuis
De menstruatiepolikliniek is een speciaal gynaecologisch spreekuur in het Diakonessenhuis locatie Utrecht en Zeist. Daar houdt een team van gynaecologen, verpleegkundigen en doktersassistenten zich bezig met de zorg voor vrouwen met hevige menstruatieklachten. Zij onderzoeken en behandelen klachten als menstruatiepijn, hevig bloedverlies, en bloedverlies na de overgang. Patiënten kunnen, na verwijzing door de huisarts, binnen een week terecht op de menstruatiepolikliniek en alle onderzoeken om de klachten in beeld te brengen vinden plaats tijdens het eerste bezoek. Op deze manier is er snel duidelijkheid over de klachten en de behandelmogelijkheden. En hoeft de patiënt minder vaak naar het ziekenhuis te komen. Het team van de menstruatiepolikliniek van het Diakonessenhuis vindt het belangrijk om patiënten goed te informeren over de behandelmogelijkheden, want er is vaak heel goed iets aan te doen. Meer informatie: www.diakonessenhuis.nl/gynaecologie.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen