SHL-Groep doneert CRP-apparaat aan ROC Tilburg

Array

Overhandiging CRP-apparaat ROCTilburg. mwVanDerWolf-R.BaumgartenOverhandiging CRP-apparaat ROCTilburg. mwVanDerWolf-R.Baumgarten

Afgelopen vrijdag 7 juni overhandigde Ruben Baumgarten, voorzitter Raad van Bestuur SHL-Groep een point of care apparaat voor CRP-testen aan mevrouw C. van der Wolf, directeur van de School voor Gezondheidszorg van ROC Tilburg. Met dit handzame apparaat voor in de huisartsenpraktijk gaan toekomstige doktersassistenten leren hoe zij zelf metingen kunnen doen naar ontstekingseiwit in het bloed bij patiënten.

“ROC Tilburg heeft een praktijkgerichte opleiding voor doktersassistenten. Het sluit volledig aan bij onze visie om als SHL-Groep praktijkkennis en –ervaring te delen als dat een bijdrage levert aan het toegankelijke houden van de zorg in Nederland,” zegt Ruben Baumgarten over de donatie. “We hopen hiermee constructief bij te dragen aan de toekomst van de eerstelijns zorgverlening.”

De directie van ROC Tilburg is ingenomen met de gift. Mevrouw C. van der Wolf, vertelt: “De donatie brengt de praktijk een stukje dichterbij voor onze studenten. Zij worden nog beter voorbereid op hun werk later. We zijn dan ook erg blij met het CRP apparaat en de kennis en expertise die SHL-Groep inbrengt. Dat maakt de opleiding nog completer”.

Zowel SHL-Groep als ROC Tilburg willen mensen die zowel nu als in de toekomst werkzaam zijn in de eerstelijns zorgverlening, zoals doktersassistentes, professioneel opleiden en begeleiden. Mede met de mogelijkheid om in een leeromgeving kennis te maken met de praktijk, wordt aan deze doelstelling vorm gegeven.

 

SHL-Groep

SHL-Groep verleent ondersteunende diensten aan zorgaanbieders in de eerstelijnsgezondheidszorg, zoals voor huisartsen en verloskundigen. De diensten bestaan onder andere uit bloedafname, laboratoriumonderzoeken, een oproepsysteem voor chronisch zieken (bijvoorbeeld diabetes) en het uitvoeren van functieonderzoeken (bijvoorbeeld ECG, fundusfotografie, echografie en longfunctieonderzoek).
SHL-Groep verleent tevens diensten op het gebied van facilitaire ondersteuning van de eerste lijn, waaronder praktijkondersteuning, ondersteuning van praktijkvoering op het gebied van management, huisartsencoördinatie en groepsbegeleiding en alle ondersteuning op het gebied van automatisering. Daarnaast voert SHL-Groep ook wetenschappelijk onderzoek uit in samenwerking met huisartsen, universiteiten en verschillende farmaceuten.

Recente artikelen