Effect diepe hersenstimulatie op obsessieve dwangstoornis

hersenactiviteit hersens breinPromotie, 18juni 2013 12:00 uur
Effect diepe hersenstimulatie op obsessieve dwangstoornis Geneeskunde
Addy van Dijk onderzocht de effecten van diepe hersenstimulatie (DHS) en de specifieke invloed van DHS op de verschillende symptomen van een obsessieve compulsieve stoornis (OCS). Ze bestudeerde de werkingsmechanismen van diepe hersenstimulatie en het effect van deze stimulatie op angst en compulsiviteit, twee kernsymptomen van OCS.

Mw. A. van Dijk: Understanding Deep Brain Stimulation in Obsessive Compulsive Disorder: A Preclinical Study into the Mechanism of Action and Behaviour. Promotor is prof. dr. D.A.J.P. Denys. Co-promotor is dr. M.G.P. Feenstra (KNAW).

Locatie
* Agnietenkapel
Oudezijds Voorburgwal 229 – 231 | 1012 EZ Amsterdam +31 (0)20 525 2362
Deelname
Toegang vrij
Gepubliceerd door UvA Persvoorlichting