App ‘Moet ik naar de dokter?’ wint Health app award 2013

De app Moet ik naar de dokter? heeft zowel de juryprijs als de publieksprijs voor de Health app award 2013 in de wacht gesleept. Daarnaast heeft de jury een aanmoedigingsprijs uitgereikt aan OWise borstkanker.

De Health app award 2013 is uitgereikt tijdens het congres Apps4Health van MedicalPHIT, op 19 juni in Eindhoven. De winnaars ontvingen hun glasgeblazen bokalen uit handen van Erich Taubert van de iP Plaslijst en Marcel Bekkenk van de Huidmonitor, de winnaars van vorig jaar.

mHealthWinnaars
‘We zijn er heel erg blij mee. Ik hoop dat dit een stimulans is, ook voor de toekomst’, aldus winnaar Gert-Jan van Doornik, directeur huisartsenpost Apeldoorn en ontwikkelaar van Moet ik naar de dokter?  Moet ik naar de dokter? adviseert patiënten op basis van antwoorden op gerichte vragen of zij naar de huisarts moeten.

Aanmoedigingsprijs
De jury van de Health app award heeft dit jaar voor het eerst een aanmoedigingsprijs uitgereikt. Die gaat naar OWise borstkanker, een app waarmee borstkankerpatiënten kunnen bijhouden hoe ze zich voelen en hoe ze op behandelingen reageren. ‘Ik waardeer het enorm dat de jury een prijs voor jonge apps uitreikt’, reageert Anne Bruinvels ontwikkelaar van OWise.

Genomineerden
Twee weken geleden heeft de jury tien apps genomineerd voor de publieksprijs. Die lijst kwam mede tot stand dankzij de vele beoordelingen van artsen, andere zorgverleners en patiënten op Artsennet.nl. De tien genomineerde apps waren:

Health app award
De Health app award 2013 is een initiatief van Artsennet en MedicalPHIT. In 2011 is Artsennet gestart met het verzamelen van diverse medische apps die artsen kunnen reviewen. MedicalPHIT is een onafhankelijk adviesbureau voor IT in de zorg organisator van het Apps4Healthcongres.

Liveblog en Twitter
Artsennet heeft tijdens het congres een liveblog bijgehouden. Hierop kunt u alles teruglezen over de uitreiking van de awards. Ook op het twitterkanaal #happ13 is na te lezen hoe de awards zijn beleefd.

Bron: MedicalPHIT & Artsennet

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen