Maasstad Academie Maasstad Ziekenhuis en Leerhuis Ikazia Ziekenhuis bundelen krachten

De Maasstad Academie van het Maasstad Ziekenhuis en het Leerhuis van het Ikazia Ziekenhuis gaan samenwerken. Hiervoor hebben ze een intentieovereenkomst getekend op donderdag 20 juni.

Beide ziekenhuizen bieden verschillende opleidingen en bij- en nascholingen. Ze vullen elkaar goed aan in hun opleidings- en scholingsactiviteiten. Uiteindelijk doel van de samenwerking is een nog betere kwaliteit van opleiden, onderwijs en onderzoek door verdieping en verbreding. Om optimale zorg te bieden aan patiënten zijn goed opgeleide zorgprofessionals nodig. De intentie tot samenwerking past binnen het beleid van het Maasstad Ziekenhuis om als aspirant topklinisch opleidingsziekenhuis kennis en kunde te delen met anderen in de regio. Het Ikazia Ziekenhuis sluit zich volledig aan bij het belang van kunde en kennisdeling. Ikazia en Maasstad willen de samenwerking tussen ziekenhuizen en andere zorgverleners binnen de regio bevorderen.

Zittend aan tafel (l) drs. J.J. Dorresteijn, lid Raad van Bestuur van het Maasstad Ziekenhuis en (r) mr. R.P.D. Kievit, algemeen directeur Ikazia Ziekenhuis.  Staand (l) dr. C. A. van Donselaar - medisch manager Maasstad Academie en (r) dr. P.T. den Hoed - medisch manager Leerhuis Ikazia Ziekenhuis

Zittend aan tafel (l) drs. J.J. Dorresteijn, lid Raad van Bestuur van het Maasstad Ziekenhuis en (r) mr. R.P.D. Kievit, algemeen directeur Ikazia Ziekenhuis. Staand (l) dr. C. A. van Donselaar – medisch manager Maasstad Academie en (r) dr. P.T. den Hoed – medisch manager Leerhuis Ikazia Ziekenhuis

Breder aanbod opleidingen

Drs. J.J. Dorresteijn: “Door het bieden van een breder aanbod van opleidingen, onderwijs en ontwikkelingsmogelijkheden is het voor zorgprofessionals aantrekkelijk om binnen onze ziekenhuizen te blijven werken of te gaan werken.”
De leerhuizen van het Maasstad Ziekenhuis en Ikazia Ziekenhuis willen een aantal zaken gezamenlijk oppakken. Dit zijn bijvoorbeeld leerling verpleegkundigen samen werven en selecteren en het delen van een leermanagementsysteem met e-learning modules. Ook het gezamenlijk gebruikmaken van het Skillslab staat op het programma. Samen zullen zij bij- en nascholing verzorgen, zoals alle verpleegkundige handelingen. Bij de medische vervolgopleidingen zullen de medisch specialisten o.a. elkaar toetsen m.b.t. de kwaliteit van deze opleidingen.

 

Recente artikelen