Maasziekenhuis zegt solide basis voor de toekomst te hebben

Array

Gisteren berichtten enkele media dat het Maasziekenhuis in zwaar weer zou verkeren. Een beeld dat de organisatie absoluut niet herkent, aldus Theo Mennen, directeur van het Maasziekenhuis.’We zijn een ziekenhuis met een gezond financieel beleid en zien een gezonde toekomst tegemoet.’

Beter dan verwacht
Het onderzoek van accountantskantoor BDO trekt onbegrijpelijke conclusies waardoor een onjuist beeld ontstaat. Maasziekenhuis is een nieuw ziekenhuis dat er, ondanks alle ontwikkelingen in de zorg en de nieuwbouw van het ziekenhuis, beter voor staat dan vooraf gepland.maasziekenhuisNieuwbouw
Twee jaar geleden werd een geheel nieuw ziekenhuis opgeleverd. Daarvoor is enkele jaren gespaard. Zo´n investering in nieuwbouw zorgt er altijd voor dat je weerstandsvermogen tijdelijk minder wordt. Dat is net zoals in de privésfeer als iemand een huis koopt. Je spaart geld, doet een investering en teert vervolgens in op je spaargeld om daarna weer wat op te bouwen. Wij zijn met ons nieuwe ziekenhuis goed voorbereid op de toekomst, terwijl sommige ziekenhuizen deze operatie nog voor de boeg hebben.

 

Kracht van samenwerking
De uitdaging na de oplevering van de nieuwbouw was de weerstandspositie vlot weer opbouwen. Dat gaat prima, zelfs beter dan je zou mogen verwachten, gezien alle ontwikkelingen in de zorg. Wij zien een gezonde toekomst tegemoet, mede door het feit dat we de afgelopen jaren de beweging in gang hebben gezet om de samenwerking aan te gaan met grote ziekenhuizen zoals Radboud en Sint Maartenskliniek. Hierdoor kunnen wij inwoners in de regio, dichtbij huis uitstekende zorg bieden. Kortom: zowel qua zorgaanbod als financieel perspectief doen we het prima.

Bron: Maasziekenhuis

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen