Annatommie breidt netwerk uit met overname mediferia

0
1709

Rijswijk, 8 juli 2013 annatommie – centra voor orthopedie, MRI en fysiotherapie – breidt het aantal vestigingen uit met de overname van Mediferia, een complete polikliniek voor bewegingsonderzoek in Amersfoort. Hierdoor ontstaat een keten van klinieken gespecialiseerd in orthopedie en beweging in Amsterdam, Utrecht, Rijswijk, Apeldoorn en Amersfoort die samen op jaarbasis circa 15.000 patiënten behandelt.

Door de overname biedt annatommie – naast hoogwaardige, gespecialiseerde orthopedische chirurgie, fysiotherapie, diagnostisch onderzoek en sportgeneeskunde- nu ook neurologisch onderzoek aan voor met name klachten aan de rug en nek. Ook krijgt annatommie in Amersfoort de beschikking over een zogenaamd open MRI-systeem, dat slechts op enkele plekken in Nederland beschikbaar is en dat mensen met claustrofobie of overgewicht toch een goede diagnose kan bieden.Ondertekening overname met Irene Groenink_directeur annatommieannatommie, opgericht in 2003, biedt gespecialiseerde, kwalitatief goede verzekerde zorg. annatommie is gespecialiseerd in klachten aan het bewegingsapparaat -tot nu toe met name de knie, schouder, heup, enkel/voet en sportgerelateerde letsels-, werkt snel en patiëntgericht en biedt een integrale aanpak van diagnose en behandeling. annatommie heeft sinds de start ruim vijftigduizend patiënten met bewegingsklachten behandeld en indien nodig een operatie uitgevoerd of een andere behandeling geïnitieerd.

Mediferia is in 2007 opgericht door het SOMT, een onderwijsinstelling die post-HBO-opleidingen aanbiedt in bewegingsgerelateerde klachten. Mediferia geeft invulling aan de zogenoemde anderhalvelijns zorg voor bewegingsgerelateerde klachten: vragen uit de eerste lijn worden beantwoord door een team van specialisten en behandelaren uit de eerste- en tweede lijn, die samen een diagnose en het behandelplan opstellen. Daarbij is niet alleen aandacht voor al dan niet operatief ingrijpen, maar ook voor de beste aanpak met de meeste gezondheidswinst voor de patiënt op lange termijn.

annatommie en Mediferia/SOMT hebben een zelfde visie op de diagnose en behandeling van bewegingsklachten. Deze gedeelde visie biedt een uitstekende basis voor een intensieve samenwerking op het gebied van onderwijs en onderzoek, en de praktische invulling ervan in de zorg. Mediferia past goed in het netwerk van annatommie en kan direct profiteren van de gestroomlijnde geïntegreerde aanpak van bewegingsklachten, de goede faciliteiten voor een juiste diagnose, operatie en revalidatie en de ervaren teams van medisch specialisten, laboranten en therapeuten in de andere centra van annatommie. Door de overname zullen patiënten in Amersfoort bij Mediferia niet alleen een goede diagnose in één dag krijgen, maar ook in overleg met de medisch specialist een operatie of een andere behandeling.

Over annatommie
annatommie – centra voor orthopedie, MRI en fysiotherapie, bestaat 10 jaar, en heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Utrecht en Rijswijk. annatommie biedt sinds 2003 kwalitatief goede, snelle gespecialiseerde verzekerde zorg. annatommie heeft het ZKN-keurmerk en het MENZIS Topzorg certificaat voor de knie en is gespecialiseerd in alle klachten aan het bewegingsapparaat, werkt snel en patiëntgericht en biedt een integrale aanpak van diagnose en behandeling. Bij annatommie werken ervaren orthopedisch chirurgen, radiologisch laboranten en radiologen, fysiotherapeuten en sportartsen, anesthesisten en ondersteunend personeel. annatommie heeft een duidelijke visie en werkwijze en start altijd met een zorgvuldige diagnose van de orthopedisch chirurg met directe beschikbaarheid van röntgen, echografie en MRI. Vervolgens wordt een behandelplan opgesteld en besproken – bestaande uit een veilige en effectieve operatie (operatieve ingrepen worden uitgevoerd in dagbehandeling, klinische opname met 24-uurs verzorging en opname in een zorghotel, hetgeen zeer geschikt is voor nabehandeling van patiënten die een gewrichtsvervangende ingreep hebben ondergaan, zoals een nieuwe heup, knie of schouder) of een helder omschreven conservatieve aanpak bestaande uit fysiotherapie of andere, medisch bewezen, behandeltechnieken. Ook is annatommie een erkend (gecertificeerd) Sportmedisch adviescentrum en biedt medische fitness aan voor preventie en revalidatie. Met alle zorgverzekeraars zijn er contracten voor orthopedie, diagnostiek en fysiotherapie, iedereen is derhalve welkom.

Meer informatie: www.annatommie.nl

Vorig artikelDiabetes en ramadan: veilig vasten
Volgend artikelZorgverzekeraars formuleren opleidingseisen alternatieve zorg
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.