Minister: nog geen zorgen over arbeidsmarkt verpleegkundigen

verpleegkundigen-200x180Minister Edith Schippers van VWS meldt dat het aantal werkzoekenden onder verpleegkundigen licht gestegen is met 0,3%. De bewindsvrouw reageerde op kamervragen over de arbeidsmarkt voor de beroepsgroep. Volgens de minister is het de afgelopen 10 jaar vaker voorgekomen dat het percentage werkzoekenden fluctueerde. Zij zegt momenteel geen signalen te hebben van matchingsproblemen voor verpleegkundigen op de arbeidsmarkt.

Tweede Kamerlid Agnes Wolbert (PvdA) vroeg de minister te reageren op berichtgeving dat verpleegkundigen vrezen voor hun baan. Minister Schippers meldt geen data voorhanden te hebben over het aantal openstaande vacatures specifiek voor verpleegkundigen. Het CBS heeft wel data voor alle beroepen in de gezondheids- en welzijnzorg. De vacaturegraad (het aantal vacatures op 1.000 banen) is gedaald van 15 in 2011 naar 13 in 2012.

Knelpunten
De minister heeft zorg- en onderwijspartijen gevraagd of zij knelpunten ervaren in de aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt in de zorg. Na de zomer bekijkt zij of deze inventarisatie aanleiding geeft om hier actie op te ondernemen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen