VieCuri en Siemens sluiten langjarig technologisch partnership

“Samenwerken aan veilige, betere en betaalbare zorg”
Venlo/Den Haag, 16 juli 2013 – VieCuri Medisch Centrum en Siemens Healthcare gaan intensief samenwerken op het gebied van beeldvormende technologie. Vandaag hebben zij daarom een uniek langjarig technologisch partnership gesloten. De samenwerking met Siemens garandeert VieCuri de beschikking tot de modernste apparatuur. Voor het ziekenhuis betekent dit een verdere verbetering van de patiëntenzorg, diagnostiek en kostenbeheersing.

Gedurende de contractperiode installeert en vervangt Siemens Healthcare alle beeldvormende medische apparatuur (o.a. MRI-scanners, CT-scanners, angiografie en nucleaire apparatuur) van VieCuri. Tegen een vaste vergoeding zorgt Siemens Healthcare bovendien voor het onderhoud, software-upgrades en continue training en certificering van de medewerkers. viecurie_ziekenhuisVieCuri en Siemens Healthcare zullen ook onderzoeken op welke wijze ze de samenwerking met de huisartsen in de eerstelijnszorg gestalte kunnen geven binnen de beeldvormende diagnostiek. De overeenkomst vertegenwoordigt een waarde van ruim 18 miljoen euro.

Drs. Arie van Alphen, voorzitter Raad van Bestuur van VieCuri: “We kiezen voor dit contract met Siemens omdat de medische technologie snel doorontwikkelt, terwijl radiologische apparatuur zeer kapitaalintensief is. Investeringen doe je voor zo’n tien jaar, maar apparatuur is soms na drie jaar al weer verouderd. Met dit contract kunnen we technologische veroudering voorkomen en ervoor zorgen dat we patiënten altijd via de nieuwste technieken onderzoeken. Daarnaast biedt het contract VieCuri een maximale keuzevrijheid: we zouden in bepaalde gevallen zelfs voor apparatuur van derden kunnen kiezen. We zijn van mening dat de samenwerking met Siemens uiteindelijk betere zorg voor minder geld oplevert. Dat is volgens ons een verantwoorde manier om de kosten in de zorg verder omlaag te brengen.”

Ing. Kees Smaling, directeur van Siemens Healthcare, benadrukt de unieke opzet van de samenwerking: “Met dit contract is VieCuri één van de meest vooruitstrevende ziekenhuizen, in een omgeving die gezien het aantal inwoners, een zeer belangrijke regio in Nederland is. Siemens gaat met dit contract opnieuw het ondernemerschap in de gezondheidszorg aan en draagt ook de bijbehorende risico’s. Het zijn uitdagingen die wij in wederzijds vertrouwen met VieCuri aangaan.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen