Zoveel mogelijk werkgelegenheid behouden in Spijkenisse Medisch Centrum

Array

Maandag 15 juli jl. zijn de medewerkers van het failliete Ruwaard van Putten Ziekenhuis geïnformeerd over een mogelijke aanstelling binnen het Spijkenisse Medisch Centrum. Een massa ontslag is voorkomen omdat een groot deel van het totaal aantal medewerkers een aanbod heeft gekregen. Van de 753 medewerkers hebben 516 medewerkers een aanstelling gekregen van drie maanden of zes maanden. De 137 medewerkers die geen aanstelling aangeboden hebben gekregen, zijn per dinsdag 16 juli door de curatoren vrijgesteld van werk. Het Spijkenisse Medisch Centrum betreurt het zeer dat het voor 137 medewerkers geen werkgelegenheid meer kan bieden. Voor deze medewerkers is een informatiebijeenkomst georganiseerd waarbij tevens het UWV aanwezig is. De ca. 100 medewerkers van de facilitaire dienst blijven de komende maand werkzaam in het Spijkenisse Medisch Centrum. Zij worden mogelijk na deze periode elders ingezet, nadat bekend is hoe de facilitaire dienst wordt ingericht.spijkenisse medisch centrum
Selectieprocedure
Afgelopen twee weken zijn met alle medewerkers van het voormalige Ruwaard van Putten Ziekenhuis individuele gesprekken gevoerd door een bureau, gespecialiseerd in werving en selectie. Op basis van het gegeven advies en het eerder opgestelde formatieplan (benodigd aantal medewerkers per afdeling), is vastgesteld welke medewerkers een functie krijgen binnen het Spijkenisse Medisch Centrum. Er wordt in drie stappen (per drie maanden) toegewerkt naar de formatie passend bij het nieuwe zorgprofiel. Voor leerlingen geldt dat de drie ziekenhuizen zich inspannen dat zij de opleiding kunnen afronden binnen deze ziekenhuizen. Er zijn voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd en er is afstemming geweest met de vakbonden.

Met de medewerkers die een aanbod hebben ontvangen, wil het Spijkenisse Medisch Centrum de komende maanden samen verder bouwen aan het nieuwe zorgprofiel. Uitgangspunt van het Spijkenisse Medisch Centrum en het consortium van ziekenhuizen dat de doorstart mogelijk heeft gemaakt (Ikazia Ziekenhuis, Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en Maasstad Ziekenhuis) is een goede kwaliteit van zorg voor de bewoners van Voorne-Putten. Het gaat er om een goede balans te vinden tussen zorg die vanwege de complexiteit moet worden geconcentreerd en zorg die beter dicht bij de mensen gegeven kan worden.

 Bron: Maasstad Ziekenhuis

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen