Deventer Ziekenhuis bestrijdt Clostridium bacterie

Array

Het ziekenhuis had in 2011 ook al te maken met de Clostridium difficile bacterie. Destijds werden er maatregelen genomen op het gebied van de hygiëne en het reinigen van patiëntenkamers, o.a. met een vernevelingstechniek. Die bleken succesvol.

Intensiveren
In de afgelopen jaren gaf de bacterie geen grote problemen. Toch openbaarden de infecties door deze bacterie zich de afgelopen maanden weer bij enkele personen, waarvan er nu nog 1 wordt behandeld. De problemen speelden zich met name af op verpleegafdelingen C2 en de IC.DeventerZkh300-c-Deventer-zkhHet ziekenhuis gaat daarom kamers, waar patiënten met een dergelijke infectie verblijven, dagelijks schoonmaken met een speciaal reinigingsmiddel. Bij ontslag van een patiënt wordt de kamer gereinigd met chloor. In een eenmalige actie worden alle kamers op C2 en de IC gedesinfecteerd. Ziekenhuismedewerkers is enige tijd geleden al gevraagd extra alert te zijn op de persoonlijke hygiëne. Hieraan wordt nogmaals extra aandacht besteed.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen