Stichting Q-support opgericht

0
296

In 2012 hebben minister Schippers (VWS) en toenmalig staatsecretaris Bleker (EL&I) laten weten €10 miljoen ter beschikking te stellen aan een onafhankelijke stichting ter ondersteuning van Q-koortspatiënten voor advies, begeleiding en onderzoek.

Het stichtingsbestuur kan in nauw overleg met de patiënten, conform de statuten, de inzet van dit geld bepalen. Vandaag is de ‘Stichting Q-support’ officieel opgericht. De Raad van Toezicht bestaat uit mevrouw Mariet Paes, voorzitter en mevrouw Jopie Verhoeven-van den Berg en de heren Johan Legemaate, Koos van de Velden en Hendrik Hoeksema. qkoorts_geitenDe eerste activiteit van de Raad van Toezicht is het werven en benoemen van een bestuurder, zodat de inrichting en inhoudelijke werkzaamheden van de stichting spoedig van start kunnen gaan.

Bron: Min VWS

Vorig artikelOnderhandelaarsakkoord over toekomst ggz
Volgend artikelAanpak verspilling topprioriteit Schippers en Van Rijn
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.