Nieuwe benoemingen Raad van Toezicht Diakonessenhuis

0
531

De Raad van Toezicht van het Diakonessenhuis heeft per 1 augustus 2013 een nieuwe voorzitter en een nieuw lid met de portefeuille financiën benoemd. De heer mr. dr. M. (Marten) Oosting is benoemd tot voorzitter en de heer B. (Bart) Koolstra is benoemd tot lid van de Raad van Toezicht, met financiën als aandachtspunt.

De heer Oosting is op 1 maart 2012 als lid toegetreden tot de Raad van Toezicht van het Diakonessenhuis. De heer Oosting is oud-lid van de Raad van State en was daarvoor de Nationale Ombudsman. Hij volgt de heer dr. J.G.F. (Jan) Veldhuis op die vanwege het beëindigen van zijn tweede en laatste statutaire termijn afscheid neemt.

diakonessenhuisDe heer Koolstra is benoemd tot lid van de Raad van Toezicht, met de portefeuille financiën. De heer Koolstra was tot medio 2013 als partner verbonden aan Price Waterhouse Coopers. Daarvoor was hij werkzaam als senior manager bij Price Waterhouse Coopers en Ernst & Young onder meer op het  terrein van informatietechnologie. Hij volgt de heer drs. M. (Marcel) Niggebrugge op die eveneens vanwege het beëindigen van zijn tweede en laatste statutaire termijn afscheid neemt.

Vicevoorzitter Raad van Toezicht prof. dr. J.B.L. Hoekstra: “We zijn onze vertrekkende leden dankbaar voor hun belangrijke bijdragen aan de optimalisering van de condities voor de zorg in het Diakonessenhuis in het bijzonder door de versterking van de kwaliteit van het bestuur en door de realisering van een stevige financiële positie van het ziekenhuis”.

Over het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn
Het Diakonessenhuis (168 jaar) is een vooruitstrevend algemeen ziekenhuis waar ruim 2700 medewerkers, onder wie 175 medisch specialisten, zich op drie locaties in de regio Utrecht inzetten om patiënten een breed scala aan uitstekende zorg te bieden. Jaarlijks bezoeken ruim 400.000 mensen de poliklinieken, worden circa 27.000 patiënten opgenomen en vinden er ruim 37.000 daghandelingen plaats. Kwalitatief hoogwaardige, tijdige en veilige medische en verpleegkundige zorg en zorgzaamheid staan voorop. Het ziekenhuis ontvangt hiervoor regelmatig erkenningen van onafhankelijke instanties. Het Diakonessenhuis, erkend opleidingsziekenhuis, verricht diverse (wetenschappelijke) onderzoeken en werkt onder het motto ‘goede samenwerking is goede zorg’ samen met patiënten en diverse zorgpartners binnen en de buiten de regio.

Meer informatie: www.diakonessenhuis.nl

Vorig artikelGeen gesprek tussen minister Asscher en de medewerkers van Sensire
Volgend artikelHuisartsenpost Zwolle verhuist
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.