NHG-Standpunt over medische check-ups vernieuwd

Array

Het NHG-Standpunt over medische check-ups bij mensen zonder klachten is geactualiseerd. Aanleiding hiertoe is de uitspraak van Minister Schippers dat ze preventief medisch onderzoek onder voorwaarden wil toestaan, en de recent verschenen Richtlijn Preventief Medisch Onderzoek.

Kern van het Standpunt blijft dat preventief medisch onderzoek alleen zinvol is als het gaat om gerichte opsporing waarbij het nut van het onderzoek opweegt tegen de mogelijke fysieke en psychische nadelen. check-onderzoek-hart-preventieDit is ook de belangrijkste aanbeveling uit de Multidisciplinaire Richtlijn Preventief Medisch Onderzoek (PMO), waaraan het NHG heeft meegewerkt, Voorbeelden van onderzoek dat  aan deze richtlijn voldoet zijn het PreventieConsult Cardiometabool Risico en de dragerstest op Cystic Fibrosis.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen