Orthopedisch kliniek viert 10-jarig bestaan met behandeling 50.000ste patiënt

0
289

annatommie heeft deze zomer haar 50.000ste patiënt behandeld. Vanwege een blessure aan zijn voorste kruisband onderging rugbyer Rik Von den Hoff een operatie. Orthopedisch chirurg Derk Rietveld opereerde Von den Hoff en verraste hem daarna met een bos bloemen en twee uitgebreide sportkeuringen.

Een opgetogen Von den Hoff: “Ik voel me vereerd, deze sportkeuringen komen goed van pas. Na mijn revalidatie hoop ik door te groeien naar het eerste team van de Haagsche Rugby Club, wat tot één van de topclubs in Nederland behoort. Samen met mijn teamgenoten wil ik graag weer een landskampioenschap binnenhalen!” Logo annatommieVon den Hoff speelt sinds drie jaar rugby, vanaf zijn vijfde is hij op hoog niveau fanatiek met voetbal en tennis bezig. “Door een val tijdens rugby liep ik een aantal weken met een pijnlijke knie rond. Na acht weken revalideren was er geen duidelijke vooruitgang zichtbaar en is er besloten om een foto te laten maken. Nog geen drie weken later werd ik door dokter Rietveld geopereerd. Mijn revalidatie vindt bij mijn eigen fysiotherapeut plaats, hier heb ik zelf voor gekozen. Nadat ik ’s ochtends op spreekuur ben geweest bij annatommie, heeft dezelfde middag al een terugkoppeling naar mijn fysiotherapeut plaatsgevonden. Lof voor dokter Rietveld en het hele team van annatommie. Ik ben gedurende de hele periode perfect geholpen bij vragen, plannen van afspraken en de nazorg.” aldus Von den Hoff.

annatommie is een centrum voor orthopedie en beweging, met orthopedische chirurgen, een afdeling diagnostiek (MRI, röntgen en echo), fysiotherapie en sportgeneeskunde, allemaal gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat. Orthopedisch chirurg Rietveld richtte annatommie op in 2003. “In 2003 ontving annatommie als eerste zelfstandig behandelcentrum in Nederland een orthopedische vergunning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Sinds 2005 hebben we met alle zorgverzekeraars een contract gesloten en groeien we elk jaar. Onze 50.000ste patiënt is voor mij een mijlpaal, een bewijs dat wij echt iets te bieden hebben en kunnen bouwen op een lange en brede ervaring. Ik ben er trots op dat wij sinds 2003 zoveel patiënten behandelen en ik vier dit daarom graag samen met onze patiënt”, aldus Rietveld.

Naast de vestiging in Rijswijk waar de 50.000ste patiënt is ontvangen, is annatommie actief in Amsterdam, Utrecht, Amersfoort en Apeldoorn.

Derk Rietveld vervolgt: “Onze patiënten worden op een persoonlijke manier geholpen en we werken nauw samen met fysiotherapeuten, vooral na een operatie is dat belangrijk voor goed herstel. De keuze is aan onze patiënt waar zij willen revalideren. Dit kan bij de fysiotherapeuten van annatommie zelf of bij een van de fysiotherapeuten uit ons fysio-netwerk. Zo koos onze 50.000ste patiënt Von den Hoff voor zijn rugbyclub fysiotherapeut, werkzaam bij B&B healthcare in Ypenburg. Ik overleg altijd met de revaliderende fysiotherapeut over de vorderingen, deze korte lijnen maken annatommie uniek en hier zit onze kracht”.

annatommie voorziet een verdere groei van het aantal patiënten en verwacht de komende jaren ook de 100.000ste patiënt te mogen behandelen!