Orthopedisch kliniek viert 10-jarig bestaan met behandeling 50.000ste patiënt

Array

annatommie heeft deze zomer haar 50.000ste patiënt behandeld. Vanwege een blessure aan zijn voorste kruisband onderging rugbyer Rik Von den Hoff een operatie. Orthopedisch chirurg Derk Rietveld opereerde Von den Hoff en verraste hem daarna met een bos bloemen en twee uitgebreide sportkeuringen.

Een opgetogen Von den Hoff: “Ik voel me vereerd, deze sportkeuringen komen goed van pas. Na mijn revalidatie hoop ik door te groeien naar het eerste team van de Haagsche Rugby Club, wat tot één van de topclubs in Nederland behoort. Samen met mijn teamgenoten wil ik graag weer een landskampioenschap binnenhalen!” Logo annatommieVon den Hoff speelt sinds drie jaar rugby, vanaf zijn vijfde is hij op hoog niveau fanatiek met voetbal en tennis bezig. “Door een val tijdens rugby liep ik een aantal weken met een pijnlijke knie rond. Na acht weken revalideren was er geen duidelijke vooruitgang zichtbaar en is er besloten om een foto te laten maken. Nog geen drie weken later werd ik door dokter Rietveld geopereerd. Mijn revalidatie vindt bij mijn eigen fysiotherapeut plaats, hier heb ik zelf voor gekozen. Nadat ik ’s ochtends op spreekuur ben geweest bij annatommie, heeft dezelfde middag al een terugkoppeling naar mijn fysiotherapeut plaatsgevonden. Lof voor dokter Rietveld en het hele team van annatommie. Ik ben gedurende de hele periode perfect geholpen bij vragen, plannen van afspraken en de nazorg.” aldus Von den Hoff.

annatommie is een centrum voor orthopedie en beweging, met orthopedische chirurgen, een afdeling diagnostiek (MRI, röntgen en echo), fysiotherapie en sportgeneeskunde, allemaal gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat. Orthopedisch chirurg Rietveld richtte annatommie op in 2003. “In 2003 ontving annatommie als eerste zelfstandig behandelcentrum in Nederland een orthopedische vergunning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Sinds 2005 hebben we met alle zorgverzekeraars een contract gesloten en groeien we elk jaar. Onze 50.000ste patiënt is voor mij een mijlpaal, een bewijs dat wij echt iets te bieden hebben en kunnen bouwen op een lange en brede ervaring. Ik ben er trots op dat wij sinds 2003 zoveel patiënten behandelen en ik vier dit daarom graag samen met onze patiënt”, aldus Rietveld.

Naast de vestiging in Rijswijk waar de 50.000ste patiënt is ontvangen, is annatommie actief in Amsterdam, Utrecht, Amersfoort en Apeldoorn.

Derk Rietveld vervolgt: “Onze patiënten worden op een persoonlijke manier geholpen en we werken nauw samen met fysiotherapeuten, vooral na een operatie is dat belangrijk voor goed herstel. De keuze is aan onze patiënt waar zij willen revalideren. Dit kan bij de fysiotherapeuten van annatommie zelf of bij een van de fysiotherapeuten uit ons fysio-netwerk. Zo koos onze 50.000ste patiënt Von den Hoff voor zijn rugbyclub fysiotherapeut, werkzaam bij B&B healthcare in Ypenburg. Ik overleg altijd met de revaliderende fysiotherapeut over de vorderingen, deze korte lijnen maken annatommie uniek en hier zit onze kracht”.

annatommie voorziet een verdere groei van het aantal patiënten en verwacht de komende jaren ook de 100.000ste patiënt te mogen behandelen!

 

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen