Met de HeareApp ‘blind’ het bos in

wandelenDe unieke HeareApp is nu gratis te downloaden in de Appstore. Met HEARE kan men buiten de gebaande paden een route uitzetten die puur te volgen is op het gehoor. Door ‘3D-augmented reality audio’ is er geen visuele navigatie nodig, maar ook geen hoorbare aanwijzingen als ‘sla links- of rechtsaf. HEARE is simpel: volg de richting van het geluid. Niet alleen voor blinden en slechtzienden een unieke uitkomst, de HeareApp zorgt ook voor een nieuwe dimensie in speurtochten.

Door de HeareApp is het voor blinden voor het eerst goed mogelijk, zelfstandig een natuurwandeling te maken. “Zonder mijn vrouw en alleen met geleidehond Brent de Soesterduinen op, het was wel erg wennen. Maar dankzij het ‘geblaf’ van HEARE in de juiste richting, ging het prima! Ik zie niets en nu heb ik toch voor het eerst zelfstandig een heerlijke wandeling gemaakt”, aldus Derk van de Velde.

Met de HeareApp
•          Wandel je op verhard en op onverhard terrein, waar ook ter wereld.
•          Kun je wandelingen delen met anderen (o.a. via sociale media)
•          Word je geleid door een blaffend hondje of ander geluid

Wat heb je nodig
•          iPhone
•          Koptelefoon of oordopjes
•          Als je een visuele beperking hebt: een blindengeleidehond en/of taststok
•          Wifi of internet voor het downloaden van de route

Hoe werkt het
•          Plan een route op heareapp.com en download de unieke code
•          Typ de code in de App of kies een route uit het menu
•          Begin de wandeling/route

Meer informatie
Volg de HeareApp via twitter: @heareapp en stel een vraag of deel je ervaringen. Via www.heareapp.com is het mogelijk een route uit te zetten. Bekijk ook de demo via YouTube: http://youtu.be/5yaYm9fIX2I

Persbericht Bartiméus

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen